Tgrt Haber

Kuzey Kore 'ABD'nin benzeri görülmemiş çatışma hamlelerine' karşı savaş hazırlığı yapıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Aralık 2023 10:27 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 10:27
Kuzey Kore 'ABD'nin benzeri görülmemiş çatışma hamlelerine' karşı savaş hazırlığı yapıyor

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, orduya, mühimmat endüstrisine ve nükleer silah sektörüne Amerika Birleşik Devletleri'nin hamlelerine karşı savaş hazırlıklarını hızlandırma emri verdi.

ABD​ ile Kuzey Kore​ arasında devam eden nükleer silah​ ve mühimmat​ gerginliği bir üst seviyeye taşındaı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un​, orduya, mühimmat endüstrisine ve nükleer silah sektörüne “ABD’nin eşi benzeri görülmemiş çatışmacı hamlelerine” karşı koymak için savaş hazırlıklarını hızlandırma emri verdiği duyuruldu.

Kore İşçi Partisi Genel Kurul Toplantısı’nda yeni yıl için politika yönelimleri hakkında konuşan Kim’in “anti-emperyalist, bağımsız ülkeler” ile stratejik işbirliğini de genişleteceği aktarıldı.

Toplantıda Kim’in ekonomik hedeflere de değindiği kaydedilirken, Kuzey Kore liderinin 2024 yılını ülkenin 5 yıllık kalkınma planını gerçekleştirmek için “belirleyici bir yıl” olarak nitelendirdiği belirtildi. Ayrıca Kim’in tarımsal üretimin yüksek sevide istikrara kavuşturulması çağrısı yaptığı ifade edildi.

KUZEY KORE'Yİ KINAMALAR DURDURMUYOR

Öte yandan Kuzey Kore, aralıksız devam ettiği kıtalar arası balistik füze denemeleriyle de tepki topluyor. Geçtiğimiz günlerde de Kuzey Kore'nin Japon Denizi yönüne fırlattığı ICBM'nin 73 dakika havada seyrettiğini ve kuzeydeki Hokkaido açıklarına düştüğü bildirildi. 

Japonya merkezli resmi Kyodo ajansı, ABD, Güney Kore ve Japonya hükümet yetkililerinin, telefon görüşmesinde, söz konusu füze denemesini kınadıklarını aktardı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...