Tgrt Haber

Kuzey Kore, Güney Kore'yi çöplüğe çevirmeye niyetli: 600 balonla kilolarca çöp gönderdi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Haziran 2024 11:05 - Güncelleme : 02 Haziran 2024 11:17
Kuzey Kore, Güney Kore'yi çöplüğe çevirmeye niyetli: 600 balonla kilolarca çöp gönderdi

Kuzey Kore, Güney Kore'ye gönderdiği 260 balonlu çöpün ardından 600 balonla daha çöp gönderdi. Hükümet tetikte, vatandaşlar ise tedirgin.

Kuzey Kore​, Güney Kore​'yi çöplüğe çevirmeye devam ediyor. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan (JCS) yapılan açıklamada, Pyongyang’ın Güney Kore’nin sınır bölgelerine çöp taşıyan 600 balon daha gönderdiği bildirildi.

Açıklamada, dün yerel saatle 20.00 itibarıyla gönderilen ve plastik torbalar, kağıt parçaları ve sigara izmaritleri gibi çöpleri taşıyan balonların çoğunun ülkenin Gyeonggi eyaletine düştüğü ifade edildi.

Kuzey Kore, Güney Kore'yi çöplüğe çevirmeye niyetli: 600 balonla kilolarca çöp gönderdi - 1. Resim

VATANDAŞLARA UYARI

Sınır bölgelerinde yaşayan vatandaşlara şüpheli torbalara dokunmamaları ve bu torbaları güvenlik güçlerine bildirmeleri yönünde çağrı yapıldı.

Kuzey Kore, Güney Kore'yi çöplüğe çevirmeye niyetli: 600 balonla kilolarca çöp gönderdi - 2. Resim

Öte yandan, zehirli kimyasallar içerebileceğinden şüphelenilen atıkların üzerinde inceleme başlatıldı.

Kuzey Kore, Güney Kore'yi çöplüğe çevirmeye niyetli: 600 balonla kilolarca çöp gönderdi - 3. Resim

260 BALONLA ÇÖP GÖNDERMİŞTİ

Güney Koreli aktivistler tarafından balonlarla Kuzey Kore’ye gönderilen propaganda broşürlerine karşı misilleme yapılacağını açıklayan Pyongyang​, Salı gecesinden itibaren propaganda broşürleri, plastik şişeler, piller, ayakkabı parçaları ve gübre gibi çöpler taşıyan 260 balonu Güney Kore’nin sınır bölgelerine göndermişti.

Kore'de çöp savaşı! Kuzey'den Güney'e balonla gönderdiler - 1. Resim

Güney Kore​ Savunma Bakanı Shin Won-sik Kuzey Kore’nin adımını “Bu, normal bir ülke için hayal edilemeyecek kadar utanç verici, alçakça ve insanlığa karşı bir eylemdir” sözleriyle kınamıştı. Güney Kore​ Birleşme Bakanlığı ise Kuzey Kore’nin “mantıksız” ve “provokatif” eylemlerine devam etmesi halinde sert tedbirler alınacağı uyarısında bulunmuştu.

KUZEY KORE​ NEDEN GÜNEY KORE​'YE ÇÖP GÖNDERİYOR?

Geçtiğimiz ay Özgür Kuzey Kore​ Savaşçıları (FFNK) olarak bilinen, Kuzey Kore​'den kaçanların oluşturduğu grup, ülkeyi eleştirmek için Güney Kore​'den 20 balonu Kuzey Kore​'ye gönderdi. 

FFNK Grubu Başkanı Park Sang-hak, balonlarda Pyongyang​ yönetimini eleştiren 300 bin broşürün ve K-Pop içerikli 2 bin USB belleğin bulunduğunu söyledi.

Park, Güney Kore​ ile "birleşmeye karşı çıktığı ve liderliğini sürdürmeye çalıştığı" için Kuzey Kore​ lideri Kim Jong-un'u eleştirdi.

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye 20 büyük balonlu mesaj - 1. Resim

Balonlara bağlı bir pankartta "Kim Jong-un bir vatan haini ve halkımızın düşmanıdır." ifadesinin yer aldığı görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...