Tgrt Haber

Kuzey Kore yeni silahıyla ABD'ye meydan okudu: Radyoaktif tsunami oluşturacak!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Mart 2023 11:00 - Güncelleme : 24 Mart 2023 11:33

Her yaptığı füze denemesiyle dünyayı tedirgin eden Kuzey Kore, yeni silahını test etti. Patlamasıyla birlikte büyük ölçekli radyoaktif tsunami oluşturan "insansız su altı nükleer saldırı aracının" başarıyla test edildiği duyuruldu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ve uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen füze denemeleriyle dünyayı tedirgin eden Kuzey Kore, yeni silahının testinin başalarılya gerçekleştirildiğini duyurdu.

Tüm uyarılara rağmen silah programına yeniden hız kazandıran Kuzey Kore, 2 silah teknolojisinin test edildiği, 21-23 Mart arasında düzenlenen tatbikatta yeni "insansız su altı nükleer saldırı aracının" denenmesinin ülke lideri Kim Jong-un​'un rehberliğinde gerçekleştirildiğini duyurdu.

HER KONUMA KONUŞLANDIRILABİLİYOR

Operasyon bölgesindeki sulara gizlice sızmak ve su altı patlaması yoluyla büyük ölçekli bir radyoaktif tsunamiyi tetikleyerek karşı ülkenin donanmasını ve ana limanlarını yok etmek için tasarlanan silah sisteminin herhangi bir kıyı, liman veya gemide konuşlandırılabildiği aktarıldı.

Kuzey Kore yeni silahıyla ABD'ye meydan okudu: Radyoaktif tsunami oluşturacak!

HEDEFE BAŞARIYLA ULAŞTI

Son tatbikatta Güney Hamgyong eyaletinin Riwon bölgesi kıyılarından havalanan aracın, su altında patlayan test amaçlı savaş başlığını temsili düşman limanı olarak belirlenen Hongwon Körfezi açıklarındaki sulara başarıyla ulaştırdığı aktarıldı.

KİM JONH-UN MEYDAN OKUDU

Kim Jong-un, tatbikatların sonuçlarından memnuniyet duyduğunu belirtti. Kim, ülkenin savaş caydırıcılığını sergilemenin ABD ve GüneyGüney Kore'yi seçimleri konusunda düşünmeye sevk etme ve kazandıklarından daha fazlasını kaybetmeye mahkum olduklarını kendi kendilerine anlamalarını sağlama açısından önemli olduğunu vurguladı.

Kuzey Kore yeni silahıyla ABD'ye meydan okudu: Radyoaktif tsunami oluşturacak!

Kim, düşmanın Kuzey Kore'yi işgal etmeye yönelik her girişimini etkisiz hale getirme ve ABD ile Güney Kore'nin pervasız askeri provokasyonlarına daha ezici ve saldırgan bir şekilde karşı koymaya kararlı olduklarını da yineledi.

Kuzey Kore yeni silahıyla ABD'ye meydan okudu: Radyoaktif tsunami oluşturacak!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...