Tgrt Haber

Kuzey Kore'de ilginç nedenli kürek cezası

18 Ocak 2024 17:17 - Güncelleme : 18 Ocak 2024 17:17
Kuzey Kore'de ilginç nedenli kürek cezası

Kuzey Kore, ülkede Güney Kore dizisi izleyen iki genci halka açık bir şekilde yargıladı ve gençlere 12 yıl kürek cezası verildi. 

Kuzey Kore​, dünyada giderek daha da popüler hale gelen Güney Kore dizilerine savaş açtı. Suçları dizi izlemek olan iki Kuzey Koreli gencin halka açık olarak yargılanıp 12 yıl kürek cezasına mahkum edildiğini gösteren video büyük ses getirdi.

Kuzey Kore'deki ilginç yasaklardan biri nedeniyle iki genç kürek mahkumu oldu. Güney Kore dizilerine savaş açan Kuzey Kore, iki genci Güney Kore dizileri izlemekten dolayı yargıladı. 

Kuzey Kore'de ilginç nedenli kürek cezası

2022 yılına ait olduğu ortaya çıkan görüntülerde, mahkum kıyafeti giyen elleri kelepçeli gençlerin çok sayıda insanla dolu olan salonda halka açık yargılandığı görülüyor. Suçları Güney Kore dizisi izlemek olan 16 yaşındaki iki genç, bir stadyumda yüzlerce insanın gözleri önünde askerler tarafından kelepçelenerek götürülüyor.

Kuzey Kore'de ilginç nedenli kürek cezası

ADRESLERİNE KADAR İFŞA ETTİLER

Videoda, askerlerin gençleri "yaptıkları hatadan pişman olmadıkları için" azarlaması da dikkat çekiyor.

Kuzey Kore'nin "halka ideolojik eğitim" kapsamında yayınladığı propaganda videosunda "Çürümüş kukla rejimin kültürü gençler arasında bile yayıldı. Daha 16 yaşındalar ama geleceklerini mahvettiler" denilerek bu tür cezaların daha da ağırlaşacağı vurgulandı. Videoda gençlerin isimleri ve adresleri de yer aldı.

 

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...