Tgrt Haber

Kuzey Kore’den ABD’ye Rusya mesaj: İlişkilerimiz daha güçlenecek

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Kasım 2023 11:22 - Güncelleme : 12 Kasım 2023 14:30
Kuzey Kore’den ABD’ye Rusya mesaj: İlişkilerimiz daha güçlenecek

Kuzey Kore, ABD’ye mesaj gönderdi. Pyongyang yönetimi, ABD’nin Rusya ile olan ilişkilerinin gerçekliğine alışması gerektiğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 9 Kasım'daki Güney Kore ziyaretinde, "Kuzey Kore'nin Rusya​ ile gelişen ve tehlikeli askeri işbirliği hakkında endişeli" olduklarını dile getirmişti. Kuzey Kore​, Rusya ile aralarında gelişen "ilişkilerin gerçekliğine", ABD'nin alışması gerektiğini bildirdi. Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre Pyongyang yönetimi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken​'ın, Kuzey Kore-Rusya ilişkisini eleştirmesine tepki gösterdi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Blinken'ın söylemleriyle, "ABD'nin iki bağımsız egemen devlet arasındaki ilişkinin gelişmesine karşı hastalıklı bir takıntı içinde olduğunu" bir kez daha teyit ettiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kuzey Kore'nin Rusya ile olan ilişkilerinden duydukları endişeyi dile getirdi.

“GÜÇLENECEK” MESAJI

ABD'nin Rusya ile aralarındaki gitgide gelişen "ilişkilerin gerçekliğine alışması" gerektiği vurgulanan açıklamada, Pyongyang ile Moskova arasındaki "dostane ilişkilerin bundan sonra da güçlenerek devam edeceği" ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Koreli mevkidaşı Park Jin ile Rusya'nın Kuzey Kore'ye askeri teknoloji transferi konusunda Moskova'ya baskıların artırılması konusunu ele aldıklarını söyledi. Blinken, görüşmelerinde Kuzey Kore'nin bölge için teşkil ettiği "tehlikeleri" de ele aldıklarını vurgulayarak, "Kuzey Kore'nin Rusya ile gelişen ve tehlikeli askeri işbirliği hakkında endişelerimizi paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...