Tgrt Haber

Kuzey Kore'den savaş hazırlığı! Rusya ile askeri işbirliği adımları atılıyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: euronews
06 Ağustos 2023 18:18 - Güncelleme : 06 Ağustos 2023 18:22
Kuzey Kore'den savaş hazırlığı! Rusya ile askeri işbirliği adımları atılıyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ordusunun silahlanma ve savaşa hazır olması açısından çalışmaların hızlandırılacağını söyledi. Ukrayna'daki savaş konusunda Rusya'nın yanında yer alan Kuzey Kore, ayrıca Rusya ve Çin ile ortaklıklarını geliştirmek istiyor.

ABD​'ye karşı birleşik bir cephe oluşturmaya çalışan Kuzey Kore​'den yeni hamleler geliyor. 

Ülkenin önemli silah fabrikalarını gezen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un​, ordusunun silahlanma ve savaşa hazır olma durumunu geliştirme çabalarını hızlandırma sözü verdi. 

SAVAŞA HAZIRLIK MESAJI

Euronews'in haberine göre Jong Un, büyük kalibreli topçu sistemleri üreten bir fabrikayı ziyareti sırasında tesisin "savaşa hazırlığı mükemmelleştirmede önemli sorumlulukları ve görevleri" olduğunu vurguladı.

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkez Haber Ajansı'na göre Yeni mermi türleri geliştirme ve üretme ihtiyacını dile getiren Kuzey Kore lideri, balistik füzeleri taşımak ve ateşlemek için tasarlanmış fırlatıcı kamyonlar üreten bir başka fabrikada, araç tedarikini artırmanın ordu için en önemli öncelik olduğunu söyledi. 

Devlet medyası tarafından yayınlanan fotoğraflarda Jong Un'un bir masadan en az iki farklı dürbünlü tüfeği ateşlediği görüldü.

MOSKOVA İLE ASKERİ İŞBİRLİĞİ

Moskova ve Pekin ile ortaklıklarını görünür kılmaya çalışan Kim'in silah fabrikalarını gezmesinin, Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna​'daki savaşta Moskova ile olası askeri işbirliğiyle ilgili olabileceği belirtiliyor.

AP'nin aktardığı bilgilere göre Güney Kore'nin Sejong Enstitüsü'nde analist olan Cheong Seong Chang, Kim'in fabrikalara yaptığı ziyaretlerin muhtemelen yerel olarak üretilen silahların modernizasyonunu teşvik etmek ve Rusya'ya ihraç edilebilecek topçu ve diğer malzemeleri incelemek gibi ikili bir amacı olduğunu söyledi.

Kuzey Kore,  Ukrayna'daki savaş konusunda Rusya'nın yanında yer alıyor

Chang, Jong Un'un yeni mühimmat türlerinin geliştirilmesi ihtiyacı hakkındaki yorumlarının Rusya'ya ihracat niyetini açıkça ortaya koyduğunu savundu. 

Ukrayna'daki savaş konusunda Rusya'nın yanında yer alan Kuzey Kore, ABD liderliğindeki Batı'nın "hegemonik politikasının" Moskova'yı güvenlik çıkarlarını korumak için askeri eylemde bulunmaya zorladığını savunuyor. 

Ancak Pyongyang, Ukrayna'daki savaşa yardım etmesi için Rusya'ya silah sağladığı yönündeki ABD suçlamalarını reddediyor. 

RUSYA SAVUNMA BAKANI'NDAN ZİYARET

Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong Un, 27 Temmuz'da Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile birlikte ülkenin yeni insansız hava araçlarının (İHA) da bulunduğu mühimmat sergisini gezerek yeni nesil silah ve füzeleri inceledi.

Kore Savaşı'nı sonra erdiren Panmunjom Ateşkes Antlaşması'nın 70'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleşen ziyarette ayrıca güvenlik konularının ele alındığı aktarıldı.

Kaynak: euronews
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...