Tgrt Haber

Kuzey Kore'den yeni balistik füze testi

28 Kasım 2017 21:48
Kuzey Kore'den yeni balistik füze testi

Yonhap Haber Ajansı, Kuzey Kore'nin yeni bir füze test ettiğini öne sürdü.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kuzey Kore'nin yeni bir füze test ettiğini iddia etti. Güney Kore ordusu, Pyonyang bölgesine yakınlarındaki Pyongsong'dan fırlatılan füzenin doğu yönüne doğru gittiğini ve ABD ile testin ayrıntılarını analiz ettiklerini açıkladı.

PENTAGON DOĞRULADI

Pentagon sözcüsü Colonel Robert Manning'in yaptığı açıklama şöyle: "Yüksek olasılıkla' Kuzey Kore'den ateşlenen bir balistik füze olduğu tespit ettik. Durumu çözümleme sürecindeyiz, ayrıntılar hakkında açıklama yapacağız"

ABD UYARMIŞTI

ABD, Kuzey Kore balistik füzeyi fırlatmadan önce, yeni bir füze testi yapılabileceğini açıklamıştı.

JAPONYA KINADI

Japonya Kuzey Kore'nin balistik füze testini şiddetle kınadığını açıkladı.

Japonya, Kuzey Kore'nin geçtiğimiz Eylül ayında test ettiği kıtalararası füzenin "Hokkaido" bölgesinde pasifik okyanusuna düştüğünü söylemişti.

"HAVADA YAKLAŞIK 50 DAKİKA KALDI"

Japon hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'den fırlatılan füzenin yaklaşık olarak 50 dakika havada kaldığı ve Japonya'da 'münhasır ekonomik bölge (exclusive economic zone)' yakınlarında düştüğü belirtildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...