Tgrt Haber

Kuzey Kore'yi sel aldı, binlerce kişi yerinden oldu! Kim Jong-un açtı ağzını yumdu gözünü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Temmuz 2024 11:12 - Güncelleme : 29 Temmuz 2024 11:27
Kuzey Kore'yi sel aldı, binlerce kişi yerinden oldu! Kim Jong-un açtı ağzını yumdu gözünü

Kuzey Kore'de şiddetli yağışlar, sele neden oldu. Selde mahsur kalan 5 bin kişi için kurtarma operasyonları yapıldı, Ülke lideri Kim Jong-Un da kurtarma operasyonlarına katıldı ve üst düzey yetkilileri tembellik ve sorumsuzlukla suçladı. 

Kuzey Kore​'de şiddetli yağışlar nedeniyle hayat felç oldu. Ülkenin birçok noktasını sel​ vurdu, Amnok Nehri'nde su seviyesi tehlike sınırını aştı. Sel​ baskınları nedeniyle 5 bin kişi mahsur kaldı. Kuzey Kore​ ordusu, kurtarma operasyonları için sokağa inerken, ülke lideri Kim Jong-Un​ da helikopter destekli kurtarma operasyonlarını bizzat yönetti. 

Kuzey Kore'yi sel aldı, binlerce kişi yerinden oldu! Kim Jong-un açtı ağzını yumdu gözünü - 1. Resim

KİM JONG-UN​'DAN HAVA KUVVETLERİNE ÖVGÜ

Kuzey Kore​ ordusunu, başarılarından dolayı tebrik eden Kim, üst düzey yetkilileri ise sorumsuzluk ve tembellikle suçladı. Kim, Hava Kuvvetleri personelinin kurtarma operasyonlarını 'inanılmaz' olarak tanımladı. 

Kuzey Kore'yi sel aldı, binlerce kişi yerinden oldu! Kim Jong-un açtı ağzını yumdu gözünü - 2. Resim

Sinuiju şehri ve Uiju ilçesindeki sel​ hasarının çok ciddi boyutlarda olduğunu söyleyen Kim, halkın can ve mal güvenliğini korumanın öncelikleri olduğunu ifade etti.

Devlet organlarının gıda, ilaç ve günlük ihtiyaçlar da dahil olmak üzere felaketzedelere gerekli tüm desteği sağlaması gerektiğinin altını çizen Kim, yeni olası felaketleri önlemek için hızlı adımlar atma talimatı verdi.

Kuzey Kore'yi sel aldı, binlerce kişi yerinden oldu! Kim Jong-un açtı ağzını yumdu gözünü - 3. Resim

ÜST DÜZEY YETKİLİLERE HAKARET

Sağanak yağış, sel​ ve tayfun gibi felaketlere karşı önceden tedbir alınması gerektiğini daha önce defalarca vurguladığını söyleyen Kim, “Yetkilileri bu tür ciddi önlemler konusundaki sorumsuzlukları hakkında daha önce defalarca uyarmıştım” dedi.

Kuzey Kore'yi sel aldı, binlerce kişi yerinden oldu! Kim Jong-un açtı ağzını yumdu gözünü - 4. Resim

Son şiddetli yağışların felaketin öncesinde öngörüldüğünü belirten Kim, “Ancak doğal afet kaynaklı felaketlerin önlenmesine yönelik çalışmalara henüz gereken önem verilmemiştir. Önemli pozisyonlardaki yetkililerin tembelliği ve çıkarcılığı çok ciddi boyutlara ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

Kuzey Kore'yi sel aldı, binlerce kişi yerinden oldu! Kim Jong-un açtı ağzını yumdu gözünü - 5. Resim

KİM JONG-UN: ACİL DURUM MÜDAHALESİ SORUMSUZCA

Ulusal Acil Müdahale Komitelerinin eyalet ve il bazında faaliyet gösterdiğini, ancak bu faaliyetlerin sadece teoride kaldığını ifade eden Kim, afetle mücadele kurumlarının ordunun kurtarma operasyonuna muhtaç kalmasını eleştirdi. Halkın yaşam ve güvenliğini tam olarak sağlamaktan sorumlu olan kamu güvenlik organlarının “sorumsuzca” davrandığını belirten Kim, yetkililere gerekli tedbirleri alma talimatı verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...