Tgrt Haber

Son dakika! Lavrov, ABD'ye sinyali verdi: Putin ile görüşme teklifi gelirse değerlendiririz

11 Ekim 2022 13:25 - Güncelleme : 11 Ekim 2022 14:13
Son dakika! Lavrov, ABD'ye sinyali verdi: Putin ile görüşme teklifi gelirse değerlendiririz

Son dakika haberi: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Putin-Biden görüşmesi için ABD'ye sinyali verdi ve açık kapı bıraktı. Lavrov, görüşme teklifi geldiği takdirde değerlendirileceğini söyledi. Lavrov ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin zirvesinin Astana'da yapılacağını açıkladı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği saldırı emriyle başlayan Rus ordusunun Ukrayna​'yı işgal girişimi 8 aydır devam ediyor. İşgalde iki ülke arasında halen anlaşma sağlanamazken her gün bölgedeki çatışmalar şiddetinin artırmaya devam ediyor. Son olarak Ukrayna'nın Kırım'daki Kreç Köprüsü'nü havaya uçurmasının ardından Rusya, aylar sonra beşkant Kiev​'i bombaladı.

Rusya'nın Kiev'e yönelik saldırılarına tepkiler gelmeye devam ederken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov​, çok önemli açıklamalarda bulundu. Lavrov, Putin-Biden görüşmesi için ABD'ye sinyali verdi. Lavrov, "ABD'den Putin-Biden görüşmesi teklifi gelirse değerlendiririz" dedi.

ASTANA'DA KRİTİK ZİRVE

Lavrov ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin'in geçrekleştireceği görüşmeye dair de açıklamalarda bulundu. Lavrov, Erdoğan ile Putin'in Astana'da bir araya geleceğini söyledi.

PUTİN'İN NÜKLEER TEHDİDİ

Putin'in ülke topraklarının tehlikeye gitmesi durumunda nükleer silahlar dahil bütün gücünü kullanacağını dair açıklamalarına ilişkin de konuşan Lavrov, silahların savunma amaçlı olduğunu söyledi.

LAVROV, WASHİNGTON'I SUÇLADI 

Lavrov, Moskova'nın askeri doktrininin nükleer silahların sadece savunma amaçlı olarak kullanımasına izin verdiğini vurgulayarak nükleer gerilimi Washington'ın tırmandırdığını savundu. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sait çelik11 Ekim 2022 13:54

Başkanların görüşmeleri takdire şayandir

Sonraki Haber Yükleniyor...