Tgrt Haber

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov BBC muhabirinin sorusuna sinirlendi: Beni dinlemiyorsun

10 Mart 2022 15:53 - Güncelleme : 10 Mart 2022 16:07
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov BBC muhabirinin sorusuna sinirlendi: Beni dinlemiyorsun

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş 15’inci gününe girerken iki ülkenin dışişleri bakanları Türkiye’nin çabaları ile Antalya’da bir araya geldi. Antalya Zirvesi’nden ‘barış’ çıkmazken görüşme sonrası kameraların karşısına geçen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov sert sözler kullandı. Lavrov’un BBC muhabiri ile arasındaki geçen diyalog gündeme oturdu. Lavrov, muhabire “Üçüncü kez anlatıyorum. Benim cevabımı dinlemiyorsun” sözleri salonda soğuk rüzgarlar estirdi.

Dünyanın dört gözle takip ettiği Antalya’daki 3’lü zirvede sonuç çıkmadı. Türkiye’nin çabaları ile savaş çıktığından bu yana ilk kez Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ile Rusya Devlet Başkanı Sergey Lavrov bir araya geldi. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılım sağladığı görüşmede ‘barış’ çıkmazken zirve sonrası bakanlar kameraların karşısına geçti.

BBC MUHABİRİNE FIRÇA ATTI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dünyaya sert mesajlar verirken BBC muhabiri ile arasındaki geçen diyalog gündeme oturdu. BBC muhabirinin “Rusya gerçekten ciddi bir şekilde görüşmeler ile çözümü hedefliyor mu? Sizler bugün nasıl bir öneri getirdiniz” sorusuna kızan Lavrov, “Üçüncü kez anlatıyorum. Benim cevabımı bir türlü dinlemiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“DOĞUM EVİNDE SİVİL YOK”

Rus güçlerinin doğum hastanesini vurduğu iddialarına tepki gösteren Lavrov, “Somut bir olaydan bahsediyoruz. Batı yayın kuruluşları bu olaydan bahsettiler. 7 Mart’taki Güvenlik Konseyi’nde bunu anlattık. Bu doğum evinde kadın yok. Personel yok. Burasını Azov birlikleri burayı ele geçirdi ve direniş güçlerini yerleştirdi. Ukrayna’da bu şey gerçekleşiyor. İnsanlar burada canlı kalkan olarak kullanılıyor” şeklinde konuştu

“DAHA ÖNCE İMZALAR ATILMIŞTI"

NATO’ya tepki gösteren Lavrov, Donbass ve Lugansk’taki ayrılıkçılar ile ilgili net konuştu. Lavrov, “15 Aralık’ta bir öneride bulunduk. Güvenlik sistemi oluşturulsun istedik. Burada yeni sistemden de bahsedilmiyor. Daha önce mutabakata varılan hususların yerine gelmesi için çaba harcıyoruz. Taraflar ittifaklarını belirleyebilir ama başkalarının güvenliğine ihlal edecek şekilde güvenlik tesis edilmez. Bunu diplomasi seviyesinde kaydediyoruz. Liderler tarafından mutabakata varıldı. İmzalar var. NATO bütün yükümlülerini ihlal etmektedir. Bizim önerilerimizi Rusya ile NATO arasında anlaşma yapalım” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...