Tgrt Haber

Londra'da çalınan telefon Çin'den çıktı! Üstelik bu ilk değildi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
20 Ağustos 2024 09:29 - Güncelleme : 20 Ağustos 2024 10:26
Londra'da çalınan telefon Çin'den çıktı! Üstelik bu ilk değildi

Şükrü Haskan isimli Türk'ün, İngiltere'nin başkenti Londra'da cep telefonu çalındı. Haskan, çalınan telefonunun sinyalini takip ettiğinde ilginç bir sonla karşı karşıya kaldı. Cep telefonu ise son olarak Çin'den sinyal verdi.

İngiltere'de son zamanlarda artan telefon hırsızlığı bir Türk'ü de buldu. Londra​'da elinde cep telefonu ile yürüyen Şükrü Haskan, elektrikli bisiklet kullanan bir hırsıza telefonunu çaldırdı. 41 yaşındaki Haskan, “Elektrikli bisiklet kullanıyordu, kalın eldivenler takmıştı. Bir anda telefonu elimden aldı. Ben formda birisiyim ancak o sırada onun peşinden koşmayı hiç düşünmedim, çünkü baktığımda çok uzaklaşmıştı” dedi.

ÇİN​'DEN ALINAN İLK SİNYAL DEĞİL

Polise gittiğini söyleyen Haskan, telefonunun nerede olduğunu görebildiğini söyledi. İlk olarak İngiltere'de farklı farklı bölgelerde sinyal veren telefon son olarak ise Çin'den sinyal verdi. Cihaz, en son olarak ülkenin 'Silikon Vadisi' olarak bilinen Shenzhen kentinde görüldü. İngiltere'de çalınan bir telefonun Çin'den sinyal vermesi ise ilk değildi. 

Londra'da çalınan telefon Çin'den çıktı! Üstelik bu ilk değildi - 1. Resim

POLİS DOSYAYI KAPATTI

Polisin ifadesini alsa da harekete geçmediğini söyleyen Haskan, ''Bu güvenliğimize olan inancımızı kaybetmemize neden oluyor'' yorumunda bulundu ve şunları anlattı:

''Büyükşehirlerde telefonunun çalınmasının nasıl önlemediğini anlamıyorum. Çevrimiçi olarak yüz binlerce telefonun Çin'e gittiğini gördüm. Bu büyük bir iş, küresel bir ticaret haline geldi ve hiçbir şey yapılmıyor. Polis şüpheli bulunamadığı için dosyamı kapattı, ama bu uluslararası bir suç  örgütünün parçası.''

Nisan ayında bir başka gasp mağduru, cihazının Shenzhen'deki aynı adrese ait olduğunu tespit etmişti.

Öte yandan Londra'da geçen yıl 52 binden fazla telefon çalındı.

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...