Tgrt Haber

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: Hariri Lübnan'a dönsün!

10 Kasım 2017 13:34
Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: Hariri Lübnan'a dönsün!

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Suudi Arabistan elçisiyle yaptığı görüşmede Başbakan Hariri'nin ülkesine dönmesini istedi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Suudi Arabistan elçisiyle yaptığı görüşmede Başbakan Saad Hariri'nin ülkesine dönmesini istedi.

Avn, Suudi elçiye, Hariri'nin istifa şartlarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

"BAŞBAKAN HARİRİ, SUUDİ ARABİSTAN'DA ALIKONULDU"

Lübnanlı bir üst düzey hükümet yetkilisi Suudi Arabistan'ın geçtiğimiz günlerde istifa eden Başbakan Saad Hariri'yi zorla alıkoyduğunu söylemişti.

Hükümet yetkilisi, Hariri'nin Lübnan'a geri dönmesi için uluslararası toplumun baskı yapması gerektiğini söylerken, "Hariri'nin özgürlüğünü kısıtlayarak onu Riyad'da tutmak, Lübnan'ın egemenliğine bir saldırıdır. Bizim itibarımız, onun itibarıdır. Onu Beyrut'a döndürmek için yabancı devletlerle birlikte çalışacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Al Manar TV'nin haberinde, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın, Hariri'nin istifasıyla ilgili 'gizemi' çözmek için diplomatik bir yaklaşım geliştireceği belirtilmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...