Tgrt Haber

Lübnan-Filistin mülteci kampındaki çatışmalarda ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor!

04 Ağustos 2023 10:05 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 10:17
Lübnan-Filistin mülteci kampındaki çatışmalarda ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor!

Lübnan'daki Filistin mülteci kampında başlayan çatışmalar bir haftadır devam ediyor. Hayatını kaybedenlerin ve yaralıların sayısı artarken kamptaki gruplar arasındaki ateşkes de bozuldu, çatışmalar yeniden başladı.

Lübnan​'daki 400 bin sığınmacının yaşadığı 12 Filistinli mülteci kampında, yükselen silah sesleri çatışmalara dönüştü. Hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi, yaralıların sayısı ise 60'a yükseldi. Ateşkes ilan edilmesine rağmen kamp içindeki Filistinli grupların birbirinin hedeflerine ağır silahlar ve havan mermileriyle vurduğu kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, kamptaki çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin hasar gören veya yıkılan evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi. 

SUİKAST GİRİŞİMLERİ

Güvenlik kaynakları çatışmaların cumartesi günü bir grubun liderine düzenlenen başarısız bir suikast girişimiyle başladığını açıklamış, takip eden çatışmalarda grupların El Fetih genel merkezine saldırılar düzenlediği belirtilmişti.

Pazar ise bir El Fetih komutanının, ülkenin güneyindeki sahil kenti Sidon yakınlarında bulunan, yoksul insanların yaşadığı ve kalabalık Ain el-Hilweh kampında öldürüldüğü aktarıldı. Saldırıda, komutanın yardımcılarından dördünün de yaralandığı, sonrasında aldıkları yaralar nedeniyle öldüğü ifade edildi. Kamptaki çatışmaların pazar ilerleyen saatlerinde şiddetlendiği kaydedildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...