Tgrt Haber

Lübnan'da Filistin kampına kanlı baskın! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Temmuz 2023 18:06 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 19:36

Lübnan'da Filistinli mültecilerin kampına yapılan silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti. Saldırganların yakalanması için çalışmalar sürerken kampta çatışmaların yer yer devam ettiği bildirildi

Lübnan​'daki Filistinli mültecilerin kaldığı kampa silahlı bir saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucu 6 kişi hayatını kaybederken 14 kişi de yaralandı.

Anadolu Ajansı’nın Lübnan medyasına dayandırdığı habere göre, ülkenin güneyindeki Mülteci Kampı'nda Filistinli bir grubun sorumlusu ve beraberindekilere pusu kurulup saldırı düzenlendi. Saldırıda ölenler arasında Fetih Hareketi mensubu Ebu Şeref el Armuşi ve 4 korumasının olduğu aktarıldı.

Lübnan ordusu da Ayn el-Helva'da dünden bu yana meydana gelen çatışmalar hakkında Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, kamp içinden fırlatılan bir havanın orduya ait bir merkeze düşmesinin ardından şarapnel parçasının isabet ettiği 1 askerin yaralandığı ve durumun iyi olduğu kaydedildi.

Lübnan’daki en büyük Filistin mülteci kampı olan Ain Al Hilweh’de iki grup arasında çıkan  Yerel kaynaklar, çatışmalarda El Fetih hareketinin komutanlarından Ebu Eşref El Armuşi ve dört arkadaşının hayatını kaybettiğini aktardı.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yerel basın, kampta çatışmaların yer yer devam ettiğini, Lübnan ordusunun giriş çıkışları kapatarak güvenlik tedbirlerini artırdığını belirtiyor.

Mülteci kampındaki olaylara ilişkin Lübnan hükümeti veya Filistinli gruplardan henüz açıklama yapılmadı.

Filistin kampına yapılan silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti

MÜLTECİLER İÇ GÜVENLİĞİ KENDİLERİ SAĞLIYOR

Lübnan'da yarım asırdan uzun süredir farklı bölgelerdeki kamplarda ikamet eden Filistinli mülteciler, kamplarının iç güvenliğini kendileri sağlıyor. Ülkede en fazla Filistinli mültecinin yaşadığı Ayn el-Helva Kampı'nda Filistinli fraksiyonlar arasında zaman zaman çeşitli nedenlerle silahlı çatışmalar çıkıyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Lübnan'ın çeşitli bölgelerindeki 12 kampta yaklaşık 200 bin Filistinli mülteci yaşıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...