Tgrt Haber

Lübnan’dan İsrail’e roketli saldırı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Mart 2024 00:28 - Güncelleme : 06 Mart 2024 00:33

İsrail'e yönelik olarak Lübnan'dan gerçekleştirilen yaklaşık 30 roketin fırlatılması sonucunda, İsrail'in gelişmiş hava savunma sistemleri harekete geçti.

Gazze Şeridi​ üzerindeki askeri harekatını sürdüren İsrail, Lübnan​'dan gelen saldırıya Demir Kubbe​ hava savunma sistemi ile karşılık vererek, gökyüzünde birçok roketi etkisiz hale getirdi.

Bölgede devam eden gerginlik devam ederken, saldırının herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığı bilgisi paylaşıldı. Söz konusu roket saldırısının, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden operasyonlarına bir tepki olarak gerçekleştirilmiş olabileceği düşünülüyor. 

Lübnan’dan İsrail’e roketli saldırı - 1. Resim

3 SİVİLE KARŞILIK SALDIRI 

Saldırıyı Hizbullah​ üstlenirken, saldırının İsrail’in Hula kasabasında bir evi hedef alması sonucu 3 sivilin öldürülmesine karşılık olarak düzenlendiği ifade edildi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...