Tgrt Haber

Lufthansa uçağını kaçıran Kosovalı cezaevinde öldü

27 May 2014 20:10
Lufthansa uçağını kaçıran Kosovalı cezaevinde öldü

Almanya'da nisan başında Lufthansa uçağını kaçırmakla suçlanan Kosovalı Muslim H. Landshut, cezaevinde çıkan olay sonucunda yaşamını yitirdiği bildirildi.

Spiegel derginin haberine göre, Muslim H'nin cumartesi günü kaldığı hücrede kargaşa çıkardığı, burada bir pencereyi kırdığı ve cam parçalarıyla kendisini yaraladığı ileri sürüldü. Kendisini sakinleştirmek isteyen cezaevi görevlilerine de saldıran Muslim H'nin, bir görevliyi de cam parçasıyla başından yaraladığı belirtildi. Landhut Savcısı Markus Kring, cezaevi görevlilerinin tutukluyla ilgilenmek isterken dirençle karşılaştıklarını ifade etti. Yardıma gelen başka görevlilerinin de Muslim H'yi sakinleştirmek için yere yatırmakta büyük zorluk çektiğini belirten Kring, tutuklunun kendisini yaralamayı sürdürdüğünü kaydetti. "Görevliler ile tutuklu arasında yaşanan boğuşmada görevlilerin Muslim H'nin hareket etmediğini fark ettiklerini" belirten Kring, olay yerine gelen sağlık görevlilerinin müdahale ettiğini ancak hastaneye kaldırılan Muslüm H'nin hayatını kaybettiği ifade etti. Adlı tıptan yapılan açıklamada, Muslim H'nin ölüm sebebinin henüz bilinmediği belirtildi. Öte yandan savcılığın olay sırasında hücrede bulunan görevliler hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Muslim H, Macaristan'da iltica talebinde bulunduktan sonra izinsiz şekilde Almanya gelmiş,1 Nisan'da uçakla Münih'ten Macaristan'a geri gönderilmesi sırasında hostesleri tehdit ederek uçağın geri dönmesini sağlamıştı. Bunun üzerine Münih'e geri dönen uçaktaki yolcuların tahliye edilmesinin ardından polis tarafından tutuklanmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...