Tgrt Haber

Ukrayna’dan sarsıcı iddia: Belarus’tan füze fırlatıldı

28 Mart 2022 09:31 - Güncelleme : 28 Mart 2022 09:39

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın 33. gününde çatışmalar devam ederken Volın Bölge Valisi Yuriy Pogulayko’dan sarsıcı bir iddia geldi. Pogulayko, Lutsk şehrindeki petrol deposunu vuran seyir füzesinin Belarus'tan fırlatıldığını öne sürdü.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı sıcak savaşta ikinci ayın ilk günleri geride kalırken tüm dünya, Putin’in hamlelerini dehşet içinde izliyor. Son olarak Ukrayna'nın kuzeybatısındaki, Volın yönetim biriminin merkezi olan Lutsk şehrine seyir füzesi fırlatıldı. Saldırının ardından maddi ve manevi kayıp henüz bilinmezken ederken Volın Bölge Valisi Yuriy Pogulayko, füzenin Belarus’tan geldiğini iddia etti.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI BİLİNMİYOR

Telegram üzerinden açıklama yapan Pogulayko, Belarus'tan fırlatılan ve alçaktan uçan füzenin radara yakalanmadığını belirterek, kurtarma ekiplerinin füzenin düştüğü alanda çalıştığını, ölen veya yaralanan olup olmadığı konusunda henüz kendilerine bilgi ulaşmadığını kaydetti.

“BUĞDAY İHRACATINA BİLE İZİN VERMEDİLER”

Bazı muhalif Rus gazetecilere dün röportaj veren Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Tarım mevsiminin başladığı şu dönemde petrol depolarını vurmak da ne demek. Savaş ile ne ilgisi var. Buğdayın ihracatına izin bile vermediler." diye tepki göstermişti.

BİR AÇIKLAMA DA BELEDİYE BAŞKANINDAN

Öte yandan Lutsk Belediye Başkanı Igor Polishchuk ise akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yaparak, kentlerine Rusya tarafından füzeli saldırı yapıldığını ve bu saldırılarda bazı petrol rafinerilerinin vurulduğunu belirtmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...