Tgrt Haber

Macron 35 gün sonra çark etti İsrail'e 'dur' dedi Netanyahu 'yarın' vurgusuyla dünyaya mesaj verdi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Kasım 2023 09:01 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 09:28
Macron 35 gün sonra çark etti İsrail'e 'dur' dedi Netanyahu 'yarın' vurgusuyla dünyaya mesaj verdi
israil,gazze,hamas,fransa,,

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ''Artık dur'' çağrısı da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu kararından döndürmedi. Netanyahu, Macron'un ateşkes çağrısına ''Hamas'ın işlediği suçlar yarın Paris'te ve tüm dünyada işlenecek'' diyerek cevap verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze'ye İsrail tarafından yağdırılan bombalara 35 gün sonra tepki gösterdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya seslenen Macron, "Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz." dedi. 

Ekim ayında Tel Aviv'e giderek İsrail'e desteğini tüm dünyaya göstermek isteyen Macron'un 35 gün sonra çark etmesi ise İsrail tarafında herhangi bir etki oluşturmadı. Gazze'ye yağan bombaları durdurmayacağını her fırsatta dile getiren Netanyahu, eski dostuna jet hızıyla cevap verdi. 

''SİVİLLERE YÖNELİK ZARARIN SORUMLUSU HAMAS''

Şimdiye kadar birçok kez okulları, hastaneleri, mülteci kamplarını bombalama emri veren Netanyahu, sivilleri öldürdüklerini bir kez daha inkar ederek Hamas'ı suçladı. Hamas'la DEAŞ'ı birbirine benzeten Netanyahu, "Sivillere yönelik her türlü zararın sorumluluğu İsrail'e değil Hamas-DEAŞ'a aittir." ifadelerini kullandı.

"İsrail'in, terör örgütünün yüzlerce İsrailliyi vahşice katletmesi ve 200'den fazla İsrailliyi rehin alması" nedeniyle savaşa girdiğini kaydeden Netanyahu, İsrail, sivillere zarar vermemek için elinden geleni yapıp onları savaş alanlarını terk etmeye çağırırken Hamas'ın sivillerin güvenli bölgelere gitmesini engellemek için elinden geleni yaptığını ve onları canlı kalkan olarak kullandığını iddia etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya seslenen Macron,

''BU SUÇLAR YARIN TÜM DÜNYADA İŞLENECEK''

"Hamas-DEAŞ kadınlarımızı, çocuklarımızı, yaşlılarımızı acımasızca rehin tutarak insanlık suçu işliyor. Okulları, camileri ve hastaneleri terör komuta merkezleri olarak kullanıyor." diyen Netanyahu Macron'a verdiği cevapla tüm dünyaya seslendi:

"Bugün Hamas-DEAŞ'ın Gazze'de işlediği suçlar, yarın Paris'te, New York'ta ve tüm dünyada işlenecek. Dünya liderleri İsrail'i değil Hamas-DEAŞ'ı kınamalı."

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 38'i Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 354’ü asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli öldürüldü, 27 bin 490 kişi yaralandı.

Macron 35 gün sonra çark etti İsrail'e 'dur' dedi Netanyahu 'yarın' vurgusuyla dünyaya mesaj verdi

Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 182 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 70 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...