Tgrt Haber

Ukrayna-Rusya savaşında umutlar tükeniyor! Macron kötü haberi açıkladı

03 Mart 2022 21:13 - Güncelleme : 03 Mart 2022 21:23
Ukrayna-Rusya savaşında umutlar tükeniyor! Macron kötü haberi açıkladı

Ukrayna-Rusya arasındaki ikinci barış görüşmelerinde sonuç çıkmazken Fransa Devlet Başkanı Macron, Putin ve Zelenski ile görüştü. Macron görüşme sonrasında yaptığı açıklama ile ‘barış’ umutlarını adeta söndürdü ve Putin’in saldırılarına devam edeceğini duyurdu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinin ikincisinden sonuç çıkmadı. Müzakere görüşmelerinden net olarak sonuç çıkmazken ‘insani koridor’ ve ‘tahliye bölgelerinde ateşkes’ konusunda anlaşmaya varıldı.

“PUTİN DURMAYACAK”

Müzakere öncesi taraflar ile görüşme yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ‘barış’ umutlarını söndüren açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından görüşmeye dair değerlendirmede bulunan Macron, “Putin'in "bu aşamada Ukrayna'ya karşı saldırıları durdurmayı reddettiğini" belirten Macron, insani trajedileri önlemek için diyaloğun sürdürülmesi ve daha kötüsünü önlemek gerektiğini kaydetti.

“İNSANİ TRAJEDİLERİ ÖNLEYECEK ADIMLAR GEREKLİ”

Macron, "Halkları korumak, insani trajedilerini önleyecek adımlar elde etmek ve bu savaşa son vermek için diyalog içinde olmak; (Ukrayna) Devlet Başkanı (Vladimir) Zelensiky ve uluslararası topluma verdiğim taahhüdümün anlamı budur." ifadesini kullandı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...