Tgrt Haber

Macron'dan Suriye açıklaması

12 Nisan 2018 14:12
Macron'dan Suriye açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Suriye'de geçen hafta Esed rejimi tarafından kimyasal silah kullanıldığına dair kanıtlarımız var" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Esed rejiminin  Suriye'de kimyasal silah kullandığına dair ellerinde kanıtlar olduğunu açıkladı.

Macron, Fransız TF1 kanalında canlı yayına katılarak gündeme ilişkin  açıklamalarda bulundu.

Suriye ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Macron, "Suriye'de geçen hafta  Esed rejimi tarafından kimyasal silah kullanıldığına dair kanıtlarımız var."  ifadesini kullandı.

Suriye'de kadın ve çocukların çok kötü şartlarda nefessiz kalarak  öldüklerini gördüğünü belirten Macron, "Suriye'de uluslararası hukuka riayet  edilmesini sağlamamız gerekir." dedi. Bölgede istikrarın sağlanması gerektiğine  de dikkati çeken Macron, Fransa'nın bölgede gerilimin artmasına izin  vermeyeceğini ifade etti.

"Suriye'de tüm azınlıkların temsil edildiği özgür bir rejim ve bir  siyasi geçişin hazırlanması gerektiğini" kaydeden Macron, bölgeye istikrar ve  barışın ancak bu şekilde geleceğini belirtti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...