Tgrt Haber

Macron'dan yeni skandal: 80 bin euroluk saatini gizlemeye çalıştı

23 Mart 2023 17:06 - Güncelleme : 23 Mart 2023 17:26

Fransa'da emeklilik reformu yasası nedeniyle hedef tahtasına konulan Cumhurbaşkanı Macron, yine bir skandala imza attı. Yasayı savunduğu canlı yayında asgari ücretlilerin rahat yaşadığını iddia eden Macron, tam o sırada 80 bin euro değerindeki saatini fark ettirmeden çıkardı. Ancak bu gizleme çabası geri tepti ve Mecron'un hareketi tüm dünyada haber oldu. 

Fransa​'da  emeklilik yaşını 2 yıl uzatan 'Emeklilik reformu yasa tasarısına yönelik protestolar​ sürerken Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron canlı yayında yasaya ilişkin soruları yanıtladı. Ancak yasayı cansiperane savunan Macron'un imza attığı yeni bir skandal, programda söylediklerinin çok ötesinde gündeme oturdu.

EMEKLİLERİN İYİ GEÇİNDİĞİNİ SAVUNDU

Yasa tasarısını savunmak için 'asgari ücretliler çok iyi geçiniyor' ifadelerini kullanan Macron tam da bu sırada kolundaki 80 bin euro değerindeki saati hatırlayarak ellerini  masanın altına soktu. Eline masanın altındandayken saati çıkarma çabası kameralara yansıyan Macron, kısa süre içinde amacına ulaşarak saati yandaki masanın üzerine bırakarak konuşmasını sürdürdü.

KAMERALAR İKİ AÇIDAN ÇEKİM YAPMAYA BAŞLADI

Canlı yayının başında her açıdan çekim yapan kameralar, Macron'un masadaki saatini göstermemek için kalan yayını sadece iki kamera açısıyla kayda aldı. Kimsenin fark etmediğini düşünen Macron daha sonra videonun tamamını da kendi Youtube sayfasında yayınladı. Ancak Macron'un gizleme çabaları ters tepti ve o anlar önce Fransa'da sonra da sınırları aşarak tüm dünyada gündeme oturdu. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...