Tgrt Haber

Mahkeme kararını verdi: Donald Trump kredi için sahtekarlık yaptı, bankaları dolandırdı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Eylül 2023 23:54 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 06:17
Mahkeme kararını verdi: Donald Trump kredi için sahtekarlık yaptı, bankaları dolandırdı 

Son dakika haberi: New York Eyalet Mahkemesi Yargıcı Arthur Engoron, ABD’nin eski Başkanı Donald Trump ve Trump Organization'ın mal varlıklarının net değerlerini yüksek göstererek kredileri alımında ve sigorta konusunda daha iyi şartlar elde etmek için bankaları ve sigortacıları dolandırdığına hükmetti. 

New York Eyalet Mahkemesi Yargıcı Arthur Engoron, eski ABD Başkanı Donald Trump​ için hükmünü açıkladı. Engoron; Trump'ın, sahip olduğu Trump Organization isimli şirket vasıtasıyla, elindeki varlıkların net değerini yıllarca abartarak banka kredileri ve sigorta işlemleri konusunda daha elverişli şartlar sağlamak amacıyla bankaları ve sigortacıları aldatmaktan suçlu buldu.

35 sayfalık karar metninde ayrıca Trump'ın bazı işletme ruhsatlarının ceza olarak iptal edilmesine karar veren Engoron, şirketinin operasyonlarınının ise bağımsız bir gözlemci tarafından denetlenmesine hükmetti.

10 YIL YANLIŞ BİLGİLLENDİRMİŞ

New York Başsavcısı Letitia James tarafından Eylül 2022'de açılan davada Trump, çocukları ve Trump Organization şirketi banka kredileri ve sigorta işlemleri konusunda daha iyi ticari şartlar elde etmek için fazla mal varlığı bildiriminde bulunmakla suçlanmıştı. Trump'ın bu eylemini 10 yıl boyunca sürdürdüğü iddia edilmişti.

Değerleri abartılan varlıkların arasında Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago mülkü, Manhattan Trump Tower'daki çatı katı dairesi ve çeşitli ofis binaları ile golf sahalarının bulunduğu iddianamede yer almıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...