Tgrt Haber

Mahsa Amini protestolarında ilk idam: Gösterici infaz edildi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Aralık 2022 11:26 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 11:36
Mahsa Amini protestolarında ilk idam: Gösterici infaz edildi

İran'daki Mahsa Amini protestolarında Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı milis gücü mensubu bir kişiyi yaralayan bir gösterici idam edildi. Protestolarda idam edilen ilk gösterici oldu.

İran​'da Mahsa Amini’nin hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde başlayan protestolarda Devrim Muhafızları Ordusu​'na bağlı milis güç Besic üyesini yaraladığı gerekçesiyle idama mahkum edilen bir göstericinin cezası infaz edildi. Tahran Devrim Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianameye göre Muhsin Şikari adlı kişi kasten öldürmeye teşebbüs etmek, insanları özgürlük ve güvenlikten mahrum etmek amacıyla silah kullanmak, bir kişiyi kasten yaralamak ve Tahran’daki bir caddeyi gösteriler sırasında kapatmak suçlarından idam edildi.

Muhsin Şikari, 25 Ekim’de tutuklanmış, 20 Kasım’da ise idama mahkum edilmişti. Şikari, İran'da Amini protestolarıyla ilgili idam edilen ilk gösterici oldu. İran'da Mahsa Amini’nin hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde başlayan ve yaklaşık 3 aydır devam eden protestolarda tutuklanan 11 kişi idam cezası aldı.

MAHSA AMİNİ​'NİN ÖLÜMÜ VE PROTESTOLAR

Tahran’da 13 Eylül’de ahlak polisi olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra hastaneye kaldırılan Mahsa Amini, 16 Eylül’de hayatını kaybetmişti. Amini’nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze merasimi sonrasında başlayan gösteriler ülke geneline yayılmıştı.

Mahsa Amini protestolarında ilk idam: Gösterici infaz edildi

Tahran Emniyet Müdürlüğü Mahsa Amini’nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Amini’nin uygun olmayan başörtüsü nedeniyle gözaltına alındığını ve ardından karakolda hiçbir fiziki temas olmadan baygınlık geçirdiğini belirtmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...