Tgrt Haber

Malezya'da devrim gibi karar: Hükümet ölüm cezasını kaldırmayı kabul etti

10 Haziran 2022 14:12 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 14:27
Malezya'da devrim gibi karar:  Hükümet ölüm cezasını kaldırmayı kabul etti

Malezya'da hükümet ölüm cezalarının kaldırılmasına ilişkin öneriyi kabul etti. Malezya Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, mahkemenin takdirine göre diğer cezalarda da değişikliğine gideceği belirtildi.

Malezya​'da ülke için devrim niteliğinden bir karara imza altıldı. Malezya Başbakanlık Ofisi'ne bağlı çalışan Bakan Wan Junadi Tuanku Jaafar, yaptığı açıklamada hükümetin ölüm cezasınının kaldırılmasına ilişkin öneriyi kabul ettiğini aktardı.  

 Ölüm cezasının kaldırılmasının yanı sıra mahkemenin takdirine bağlı olarak diğer cezalarla değiştirileceği belirtildi. 

Hükümetin kabul ettiği karar, 8 Hazinran'da Bakanlar Kurulu​ toplantısından ölüm cezasına alternatif cezaların araştırılmasına ikişkin sunulan rapordan sonra günler içinde alındı. 

22 SUÇ İÇİN ALTERNATİF CEZALAR ARAŞTIRILIYOR

Fiili Adalet Bakanı olarak görev yapan Wan Junadi yaptığın açıklamada,  "Bakanlar, zorunlu ölüm cezası taşıyan 11 suç, Tehlikeli Uyuşturucular Yasası'nın 39B Maddesi kapsamındaki 1 suç ve ölüm cezası taşıyan ancak mahkemenin takdir yetkisi dahilinde olan 22 suç için önerilen alternatif cezalar hakkında daha fazla çalışma ve araştırma yapılması gerektiği konusunda mutabık kaldı" ifadelerini kullandı.

Wan Junadi, daha sonraki çalışmaların Başsavcılık Daireleri, Başbakanlık Dairesi'nin Hukuk İşleri Bölümü ve diğer paydaş bakanlıklar ve departmanlar tarafından yürütüleceğini söyledi.

Tehlikeli Uyuşturucu Yasası'nın 39B Maddesi uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili ve zanlının mahkeme tarafından suçlu bulunması halinde ölüm cezası alması muhtemel görülüyor.

HANGİ SUÇLAR ÖLÜMLE CEZALANDIRILIYOR?

Malezya'da şu anda cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı​, terörizm, adam kaçırma ve ateşli silah bulundurma, ölümle cezalandırılan suçlar arasında yer alıyor.

Uzmanlar, ölüm cezasının kaldırılmasının kısa sürede mümkün olmadığını, hükümetin gerekli çalışmaları yürüttükten sonra yasa tasarısının parlamentoda kabul edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...