Tgrt Haber

Maliyeti F-35'e yakın olan ABD Deniz Osprey'i düştü: 3 ölü, 20 yaralı

Editör: Murat Makas / Kaynak: apnews
27 Ağustos 2023 17:53 - Güncelleme : 27 Ağustos 2023 18:03
Maliyeti F-35'e yakın olan ABD Deniz Osprey'i düştü: 3 ölü, 20 yaralı

ABD’ye ait maliyeti F-35'ye yakın olan ve en az 20 askeri taşıyan MV-22B Deniz Osprey'i Avustralya'daki tatbikatlar sırasında düştü, 3 kişi öldü ve bazıları kritik olmak üzere 20 kişi yaralandı.

ABD Deniz Piyadeleri’ne ait MV-22B Osprey Hava Aracı, Avustralya’daki bir tatbikatta düştü. Yetkililer, içinde 23 denizci bulunan ABD Deniz Piyadeleri'ne ait bir uçağın Pazar günü kuzey Avustralya​ adasına düştüğünü doğruladı.

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Avustralya’nın Melville Adası’ndaki olay yerel saatle sabah 9:30’da meydana geldi. “Uçakta bulunan deniz piyadeleri, Predators Run tatbikatını desteklemek üzere uçuyorlardı. Kurtarma çalışmaları devam ediyor” denilen açıklamada, “olayın nedeni araştırılıyor” denildi.

Darwin'den hayatta kalan diğer kişiler için uçak gönderilmişti. 15 Deniz Piyadesinin durumuyla ilgili ayrıca açıklama yapılmadı.

Maliyeti F-35'e yakın olan ABD Deniz Osprey'i düştü: 3 ölü, 20 yaralı

MALİYETİ F-35'E YAKIN

ABD Ordusu, tiltrotor denilen Osprey hava araçlarını çok aktif bir şekilde kullanıyor. Kullanımı oldukça zor olan ve birim maliyetleri F-35’e neredeyse eşit olan Osprey hava araçları, bugüne kadar pek çok kazaya karıştı.

Raporda, 2012'den bu yana uçuş sırasında Marine Osprey'lerde 16 benzer kavrama sorunu yaşandığı belirtildi. Melville, Darwin'le birlikte 2.500 askerin katıldığı tatbikatın odak noktası olan Tiwi Adaları'nın bir parçası. Yerlilerin sahip olduğu arazidir ve çoğunlukla tropikal ormanlık alanlarla kaplı.

 

Kaynak: apnews
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...