Tgrt Haber

Marketten aldığı kurabiye genç kadının sonu oldu

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2024 12:55 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 13:19

New York'ta popüler bir marketten aldığı yanlış etiketlenmiş kurabiyeyi yiyen 25 yaşındaki Orla Baxendale hayatını kaybetti.

New York​'ta yaşayan 25 yaşındaki dansçı Orla Baxendale marketten aldığı etiketi yanlış basılmış kurabiye nedeniyle hayatını kaybetti.

Satın aldığı kurabiyelerin yanlış etiketlendiğini bilmeyen genç kadın kurabiyesini yedikten sonra şiddetli bir alerjik reaksiyon sonucu anafilaktik şok geçirerek hayatını kaybetti.

Marketten aldığı kurabiye genç kadının sonu oldu

YER FISTIĞI ALERJİSİ VARMIŞ

Baxendale'in avukatı Marijo Adimey, dansçının ölümünün kurabiyenin içinde bulunan yer fıstığından kaynaklandığını belirtti. Genç kadının yer fıstığına alerjisi olduğu öğrenilirken kurabiyenin gıda etiketinde 'yer fıstığının' yer almadığı belirtildi.

Marketten aldığı kurabiye genç kadının sonu oldu

Bu olay sonrası Cookies United tarafından üretildiği öğrenilen kurabiyelerin tamamı süpermarketlerden toplatıldı.

Marketten aldığı kurabiye genç kadının sonu oldu

Hem süpermarkete hem de üretici firmaya eksik etiket, ağır ihmal ve pervasız davranışlar nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Süpermarket, kurabiyeleri aldıkları fırının Long Island'da bulunduğunu ve kurabiyelerin içeriğindeki değişikliği kendilerine bildirmediğini iddia ediyor. Kurabiyeleri hazırlayan firma ise aylar önce süpermarket zincirinde bu değişikliği bildirdiğini savunuyor.

Marketten aldığı kurabiye genç kadının sonu oldu

ACILI AİLE KONUŞTU: ORLA TÜRÜNÜN TEK ÖRNEĞİYDİ

Bayan Baxendale'in ailesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Órla gerçekten türünün tek örneğiydi. O, her zaman en büyük hayallerini gerçekleştireceğine inanan güzel, ışıltılı, cesur bir ruhtu ve yaptığı da tam olarak buydu. Dünyanın her yerinde dans etti ve her gün hayatı dolu dolu yaşadı. Hayatının baharında, bu kadar erken aramızdan ayrılmasının acısını asla üzerimizden atamayacağız.

Ama aynı zamanda ona kızımız ve kız kardeşimiz demekten ve böyle bir çocukla 25 yılımızı paylaşma ayrıcalığına sahip olmaktan da büyük gurur duyuyoruz. İnanılmaz derecede özel bir insandı.

Marketten aldığı kurabiye genç kadının sonu oldu

Dünyanın dört bir yanından, Órla'yı seven ve onunla tanışmayı ya da dansını görmeyi asla unutmayacak insanlardan gelen yüzlerce mesaj karşısında şaşkına döndük. Onun bu kadar çok insan için çok şey ifade ettiği açık. Muhteşem yetenekli ve başkalarına karşı inanılmaz şefkatiydi.

Gerçek şu ki Órla 25 yıl içinde hayattan çoğumuzun bir ömür boyunca elde ettiğinden daha fazlasını elde etti ve o artık hepimizin kalplerinde sonsuza kadar yaşayacak."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...