Tgrt Haber

Mavi Marmara gemisine saldırmıştı... İsrailli komutan öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2023 18:25 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 18:45
Mavi Marmara gemisine saldırmıştı... İsrailli komutan öldürüldü

Türkiye’den Gazze’ye yardıma giden Mavi Marmara gemisine saldırıyı düzenleyen komutanlardan Yarbay Eli Ginsburg İzzeddin, Kassam Tugayları tarafından öldürüldü.

Hamas​'ın bundan 3 gün önce başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna, İsrail Demir Kılıçlar operasyonuyla karşılık verdi. Filistin​ ve İsrail topraklarına operasyonlar kapsamında binlerce roket fırlatıldı. Her iki tarafta da çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Dünyanın yakından takip ettiği savaş tüm şiddetiyle devam ederken İsrail, saldırılarda ölen komutanlarının listesini yayınladı.

Kimsenin beklemediği şekilde ağır kayıplar veren İsrail, İzzeddin Kassam Tugayları tarafından öldürülen 16 askerin daha kimliğini açıkladı. Yayınlanan listede, Mavi Marmara saldırısında emir komuta zincirinde bulunan 42 yaşındaki Yarbay Eli Ginsburg da yer aldı.

MAVİ MARMARA SALDIRISI

Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve sadece yardım gönüllüleri ile insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara,  31 Mayıs 2010 günü İsrail askerlerinin hukuk dışı saldırı ve müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Bu saldırı esnasında ve devam eden süreçte 10 insani yardım gönüllüsü hayatını kaybetti, 56’sı ağır yaralandı.

Filo katılımcıları hiç bir yasal dayanak olmaksızın hapsedildi, yaralılara kelepçe takıldı, bazı yaralılar günlerce hücrelerde alıkonuldu ve kendilerine işkence ve kötü muamelede bulunuldu. Filo katılımcılarının tamamı kötü muameleye maruz bırakıldı, hapsedildi, şahsi eşyalarına el konuldu ve gemilere çeşitli maddi zararlar verilerek birçok haksız uygulama yapıldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...