Tgrt Haber

Mazot satılmayan Rus oligarkın yatı mahsur kaldı: Rusya'ya kadar kürek çeksinler

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Mart 2022 12:08 - Güncelleme : 17 Mart 2022 12:35
Rusya'ya uygulanan yaptırım sayısı son olarak 6 bin 400'e ulaştı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle yaptırımlar kapsamında mazot satılmayan Rus oligarka ait lüks yat Norveç'te mahsur kaldı. Mazot tedarikçileri, ''Rusya'ya kadar kürek çeksinler'' dedi.

Rusya'ya uygulanan yaptırım sayısı son olarak 6 bin 400'e ulaştı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından yaptırımlar peş peşe geldi. Dünyada en çok yaptırım uygulanan ülke olan Rusya'ya yaptırımlar birçok oligarkı da etkiledi. NPR'nin haberine göre, eski KGB ajanı Vladimir Strzhalkovsky'nin sahip olduğu 68 metre uzunluğundaki 'The Ragnar' adlı yat, mazot alamadığı için Noverç'in liman kenti Narvik'te mahsur kaldı.

Yatın kaptanı Robert Lankester, Strzhalkovsky'nin Avrupa ya da İngiltere'nin yaptırım listesine alınmadığına ve yat personelinin de Rus olmadığına işaret ederek, "Bize karşı ayrımcılığı aşırı derecede insafsızca buluyoruz." dedi.

Mazot satılmayan Rus oligarkın yatı mahsur kaldı: Rusya'ya kadar kürek çeksinler

''RUSYA'YA KADAR KÜREK ÇEKSİNLER''

Lankester, yatın bir yıldır satılık olduğunu ve halihazırda da kiralık amaçlı kullanıldığını vurgulayarak, yatı Malta'ya götürmek istediğini kaydetti.

Ülke basınına yansıyan haberlerde ise Ukrayna'yı desteklediklerini söyleyen Norveçli mazot tedarikçileri, "Rusya'ya kadar kürek çeksinler." ifadeleriyle mazot satmayı reddediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...