Tgrt Haber

Macron, Erdoğan ile fotoğrafını paylaşıp Türkçe not düştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2022 23:30 - Güncelleme : 16 Kasım 2022 00:08
Macron, Erdoğan ile fotoğrafını paylaşıp Türkçe not düştü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrası sosyal medya hesabından, Türkçe olarak yaptığı açıklamada, Erdoğan ile fotoğrafına da yer verdi. Macron paylaşımında, "Türkiye ve Fransa, ihracatların engelsiz şekilde devam etmesi için çalışmaya devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Dünyanın gözü Endonezya’nın Bali Adası’nda toplanan G20 Liderler Zirvesi’ndeydi. Zirve için  Apurva Kempinski'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan​, burada G20 Liderler Zirvesi​ resmî karşılama törenine katıldı.

ERDOĞAN, LİDERLELE AYAK ÜSTÜ SOHBET ETTİ

Zirveye ev sahipliği yapan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, toplantı öncesinde karşıladığı Erdoğan ile tokalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Resmî karşılama töreni sonrasında liderler, "Gıda ve Enerji Güvenliği" oturumuna geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumun yapılacağı salonda liderlerle ayaküstü sohbet etti.

MACRON'DAN TÜRKÇE MESAJ

Erdoğan daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Macron, sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin Türkçe paylaşım yaptı. Macron paylaşımda Erdoğan ile fotoğrafına da yer verdi.

Macron, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna'daki savaş dünyada açlık risklerini arttırmaktadır. Türkiye ve Fransa, ihracatların engelsiz şekilde devam etmesi için çalışmaya devam edeceklerdir."

https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1592530917276676096

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...