Tgrt Haber

Meclisten Başkan Joe Biden'a uyarı mektubu: Rusya ile doğrudan iletişime geçmelisin

25 Ekim 2022 16:51 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 17:16
Meclisten Başkan Joe Biden'a uyarı mektubu: Rusya ile doğrudan iletişime geçmelisin

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 241 gündür devam ederken ABD Temsilciler Meclisi'ndeki 30 liberal siyasetçiden oluşan bir grup Beyaz Saray'a mektup gönderdi. Mektupta, Rusya ile doğrudan müzakere sürecine girilmesi gerektiği belirtildi. 

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgali 241 gündür şiddetli çatışmalarla devam ediyor. İşgal nedeniyle Batı ve ABD​'nin yaptırımlar uygulaması ve savaş süreci birçok ülkede fiyatların artmasına ve hayat pahalılığına neden oldu. ABD Temsilciler Meclisi de bu durumu göz önünde bulundurarak Başkan Joe Biden​'a mektup gönderdiler.

ABD Temsilciler Meclisi'nde Demokrat Washington temsilcisi Pramiya Jayapal liderliğindeki İlerlemeci Kongre Grubu, ABD Başkanı Joe Biden'a mektup yazarak Ukrayna konusundaki stratejisini değiştirmeye ve Rusya ile doğrudan müzakereleri sürdürmeye çağırdı.

BASKI ARTABİLİR

Beyaz Saray'a gönderilen ve Washington Post gazetesinin ulaştığı mektupta, zorlu bir kışa girildiği ve Cumhuriyetçilerin bu dönemde Ukrayna'ya desteği sürdürmeye çalışılması karşısında daha fazla baskıya neden olabileceği belirtildi.

Cumhuriyetçileri ara seçimlerde Kongre'yi devralmaları halinde Ukrayna'ya yardımı kesmeyi planladıkları kaydedilen mektupta, "Biden'ı ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı benzeri görülmemiş mali ve askeri destekle beraber provaktif bir diplomatik baskı uygulayarak ateşkese gerçekçi bir zemin arama çabalarını iki katına çıkarmaya çağırıyoruz" açıklamalarına yer verildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...