Tgrt Haber

Rusya'nın eski Başbakanı Medvedev'den 3. Dünya Savaşı iddiası: Sayemizde engelleniyor

26 Aralık 2022 13:04 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 13:08
Rusya'nın eski Başbakanı Medvedev'den 3. Dünya Savaşı iddiası: Sayemizde engelleniyor

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, ülkesinin III. Dünya Savaşı'nı ve nükleer felaketi önlemek için elinden geleni yapacağını, Rusya'ya karşı savaş açmasını engelleyen tek faktör olduğunu savundu.

Rusya​ Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev​, ellerindeki nükleer cephaneliğin, Batılı ülkelerin Rusya'ya karşı savaş açmasını engelleyen tek faktör olduğunu iddia etti. Medvedev, gerçek tehdit ortaya çıkması halinde ona karşı harekete geçeceklerini vurgulayan Medvedev, ''Batı dünyası bir yandan Rusya'yı mümkün olduğunda aşağılama, incitme, parçalama ve yok etme arzusuyla nükleer kıyametten kaçınma arzusu arasında denge kuruyor.'' ifadelerini kullandı. 

Medvedev, Rusya'nın talep ettiği güvenlik garantilerinin karşılanmaması halinde gerilimin süresiz olarak devam edeceğini söyledi:

''Dünya, III. Dünya Savaşı'nın ve nükleer felaketin eşiğinde sallanmaya devam edecek. Bunları önlemek için her şeyi yapacağız.''

Rusya'nın eski Başbakanı Medvedev'den 3. Dünya Savaşı iddiası: Sayemizde engelleniyor

''DİYALOG FIRSATI ORTADAN KALKTI''

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Rusya'nın eski başkanı olan Medvedev, Batı'yla müzakere edecek "hiçbir şeyleri" olmadığını çünkü aralarındaki güvenin zarar gördüğünü ve 2022'de yaşananların diyalog kurma fırsatını ortadan kaldırdığını savundu.

Moskova, talep ettiği güvenlik garantilerini NATO​ ülkelerine Aralık 2021'de iletmişti. Talepler arasında NATO'nun doğuya doğru genişlemesinden vazgeçilmesi, ABD'nin eski Sovyetler Birliği ülkelerinde ve NATO üyesi olmayan ülkelerde askeri üs kurmaması, nükleer silahların ülkelerin kendi toprakları dışında konuşlandırılmaması ve ulusal topraklar dışında konuşlandırılan bu tür silahların geri çekilmesi gibi maddeler vardı.

Öte yandan NATO ise ittifakın açık kapı politikasını sürdüreceklerini ve Rusya'nın talebinin karşılanamayacağını bildirmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 7 Aralık'taki açıklamasında "Nükleer savaş tehdidi büyüyor" demişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...