Tgrt Haber

Medvedev'den Karlov suikasti için sert açıklama

20 Aralık 2016 00:18
Medvedev'den Karlov suikasti için sert açıklama

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ile ilgili, "Sadece Rus Büyükelçisine ateş etmediler, yüksek değerler içeren barış ve insan hayatından yana olanlara ateş ettiler." dedi.

Medvedev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Karlov’a yapılan  suikastın dehşet verici bir suç olduğunu söyledi.

KAHRAMAN GİBİ HAYATINI KAYBETTİ

Karlov’un  fotoğraf sergisinin açılışında Türk arkadaşlarına Rusya’nın  işbirliği, dostluğu, yardımını, barışı koruma ve uluslararası terörizmle mücadele  çabalarını anlatırken vurulduğunu ifade eden Medvedev, "Andrey Karlov’un silahı  konuşmasıydı. Fakat katil başka dilde konuştu ve bu dil Andrey Karlov’un hayatı  boyunca değerlerini koruduğu normal insanlar için kabul edilebilir bir dil  değildi. Ve Kahraman gibi hayatını kaybetti” açıklamasında bulundu.

Uluslararası kurallara göre büyükelçiyi öldürmenin uluslararası uygar  ilişkiler dışında olan, çok ciddi suç olduğunu vurgulayan Medvedev, "Rusya bunu  cezasız bırakmayacaktır. Bu organizasyona kim katıldıysa herkes bunun hesabını  verecektir. Sadece Rus Büyükelçisine ateş etmediler. Yüksek değerler içeren barış  ve insan hayatından yana olanlara ateş ettiler." ifadesini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...