Tgrt Haber

Medvedev'den korkutan Putin açıklaması: Nükleer silah kullanabilir

23 Eylül 2022 11:06 - Güncelleme : 23 Eylül 2022 11:20
Medvedev'den korkutan Putin açıklaması: Nükleer silah kullanabilir

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 21 Eylül’de yaptığı ulusa sesleniş konuşmasını değerlendirdi. Medvedev, Putin'in nükleer silah kullanabileceğini söyledi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in kısmi askeri seferberlik​ ilan etmesinin ardından Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Putin'in son kararını değerlendirdi. Medvedev, yazılı olarak yaptığı açıklamasında, Putin'in ulusa sesleniş konuşmasında 3 sonucun bulunduğunu belirtti. Medvedev, ''Birincisi, referandum​ olacak, Donbas cumhuriyetleri ve diğer bölgeler Rusya’ya dahil edilecek. İkincisi, dahil edilen tüm bölgelerdeki savunma imkanları Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından güçlendirilecek'' dedi.

Medvedev, söz konusu bölgelerin savunmasında nükleer silahların da kullanılabileceğini belirterek, ''Üçüncüsü, bu bölgelerin savunması için sadece seferberlik imkanları değil, aynı zamanda stratejik nükleer silahların da dahil olduğu Rus silahları kullanılabilir'' ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri, Zaporijya ve Herson bölgelerinde, Rusya’ya bağlanmak için 23-27 Eylül tarihlerinde referandum yapılacak.

Ukrayna​ Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, referandum kararlarına tepki göstererek, "Sahte referandumlar hiçbir şeyi değiştirmeyecek" ifadesini kullanmıştı.

PUTİN'İN KISMİ ASKERİ SEFERBERLİK İLANI

Ulusa sesleniş konuşmasında Batı'yı suçlayan Putin, "Kısmi seferberlik ilan ettim, Batı ülkemizi tehdit ediyor. Bu karar, devlet savunma emirlerine ek önlemler sağlıyor" diye konuştu. Batılı ülkelerin Ukrayna'da barışçıl çözüm istemediklerini savunan Rus lider, "Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak. Elimizde çok güçlü silahlar var. Bu bir blöf değil" ifadesini kullandı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...