Tgrt Haber

Meksika'da güpegündüz polisleri kaçırdılar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Haziran 2023 00:30 - Güncelleme : 29 Haziran 2023 00:44
Meksika'da güpegündüz polisleri kaçırdılar

Suç oranının son yıllarda iyice artığı Meksika'da gündüz saatlerinde silahlı bir grup, otobüste yolculuk yapan 14 polisi kaçırdı. Kaçırılan polislerin kurtarılması içi operasyon başlatıldı.

Meksika’nın güneyinde yer alan Chiapas eyaletinde silahlı bir grup, güpegündüz polisleri taşıyan otobüsün önüne kesti. Silahlı grup, aralarında 9 kadının da bulunduğu toplam 23 polisi kaçırdı. Daha sonrası kadın polisleri serbest bırakan grup, bir video yayınladı. 

Chiapas Eyaleti Güvenlik ve Vatandaş Koruma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kaçırılan polislerin kurtarılması için federal güçlerle ortaklaşa bir operasyon başlatıldığı duyuruldu.

YÖNETİCİLERİN İSTİFASI İSTENDİ

Saldırganlar tarafından olay sonrası sosyal medyaya servis edilen görüntüde, kaçırılan polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu görülürken, serbest bırakılmaları için Chiapas'taki bazı üst düzey emniyet yöneticilerinin, organize suç örgütleriyle iş birliği yapmaları nedeniyle istifa etmeleri talep edildi.

"GEREKEN CEZA VERİLECEK!"

Chiapas Eyaleti Başsavcılığı, servis edilen görüntünün doğruluğunun tespit edilmesi amacıyla halen inceleme altında olduğunu açıklarken, polisleri kaçıranlara gereken cezanın verileceğini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...