Tgrt Haber

Meksika'da kanlı hesaplaşma! Kar maskeli saldırganlar barda katliam yaptı: 12 ölü, 3 yaralı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Ekim 2022 21:13 - Güncelleme : 17 Ekim 2022 00:08
Meksika'da kanlı hesaplaşma! Kar maskeli saldırganlar barda katliam yaptı: 12 ölü, 3 yaralı

Meksika'da karteller arasındaki hesaplaşma kanlı bitti. Kar maskeli bir grubun bara düzenlediği silahlı saldırı sonucu 12 kişi can verdi, 3 kişi de yaralandı.

Uzun süredir kartel​ savaşlarının sürdüğü Kuzey Amerika ülkelerinden Meksika​'da yeni bir kanlı saldırı daha gerçekleşti.

Ülkenin Guanajuato​ eyaletine bağlı Irapuato şehrindeki “La Texana” isimli bara gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Korkunç saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

SALDIRGANLAR KAR MASKELİ, OTOMATİK SİLAHLI

Saldırıya ilişkin bilgi veren görgü tanıkları, kar maskeli çok sayıda saldırganın otomatik silahlarla bardakilere ateş açtığını belirtti. Bazı müşteriler saldırı anında barın arka kapısından kaçarak kurtulmayı başarırken, bazılarının ise yaralılar ve cesetlerin arasına gizlenerek hayatta kaldığı aktarıldı.

Meksika'da kanlı hesaplaşma! Kar maskeli saldırganlar barda katliam yaptı: 12 ölü, 3 yaralı

KARTELLER ARASI HESAPLAŞMA

Guanajuato Eyalet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıyla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve olay yerinde incelemelerin yapıldığını aktarıldı. Saldırganların henüz yakalanamadığı belirtilirken, saldırının karteller arası hesaplaşma olduğu düşünülüyor.

ÇATIŞMALAR SON DÖNEMDE ŞİDDETLENDİ

Son olarak 27 Eylül’de eyaletteki Celaya şehrinde Santa Rosa de Lima Karteli tarafından bir bilardo salonuna düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiş, görgü tanıkları ölenlerin Jalisco Yeni Nesil Karteli üyeleri olduğunu ifade etmişti. Meksika’nın Guanajuato eyaleti genelinde, ülkenin en güçlü karteli olan Jalisco Yeni Nesil Karteli ile Santa Rosa de Lima Karteli arasında bölgenin hakimiyeti üzerine çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...