Tgrt Haber

Meksika'da kartel üyeleriyle polis çatıştı: 12 ölü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Ocak 2024 15:38 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 15:41

Meksika'nın Sonora eyaletinde kartel üyeleri ve polis arasında çatışma çatışma çıktı. 12 kartel üyesi hayatını kaybederken 2 polis yaralandı.

Meksika’da uyuşturucu kartelleri ve polis arasında bir çatışma daha çıktı. Sonora eyaletinin başkenti Hermosillo’da bir otoyolda güvenlik güçleri ve kartel üyeleri arasında çıkan çatışmada kurşunlar havada uçuştu.

Sinaloa karteline bağlı Los Cazadores çetesinin üyeleri, tutuklanan kartel tetikçisi Jesus Humberto’nun oğlu Carlos Humberto'yu kurtarmak için güvenlik güçlerine ateş açtı. Sonora Eyalet Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, güvenlik güçleri ve çete arasında çıkan çatışmada 12 kartel üyesinin öldüğü, 2 güvenlik gücünün ise yaralandığı belirtildi.

Meksika'da kartel üyeleriyle polis çatıştı: 12 ölü

SAĞ KALAN KARTEL ÜYELERİ KAÇTI

Hastaneye kaldırılan güvenlik güçlerinin durumunun stabil olduğu kaydedilen açıklamada, çatışmada yaralanan en az 7 kartel üyesinin olay yerinden kaçmayı başardığı ifade edildi. Çatışmanın ardından güvenlik güçleri kartele ait 21 ağır silah, mühimmat, kurşun geçirmez yelek ve 6 araç ele geçirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...