Tgrt Haber

Dünyanın en tehlikeli uyuşturucu karteline büyük darbe! 'El Mayo' ile 'El Chapo'nun oğlu tutuklandı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Temmuz 2024 07:52 - Güncelleme : 26 Temmuz 2024 08:05
Dünyanın en tehlikeli uyuşturucu karteline büyük darbe! 'El Mayo' ile 'El Chapo'nun oğlu tutuklandı

Dünyadaki en tehlikeli uyuşturucu kartellerinden biri olan Sinaola'nın kurucusu "El Mayo" lakaplı Ismael Zambada Garcia ile örgütün diğer kurucusu "El Chapo" lakaplı Joaquin Guzman'ın oğlu Joaquin Guzman Lopez Teksas'ta tutuklandı.

Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaola'ya büyük darbe vuruldu.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, ABD'de fentanil tüketiminin en önemli sebebi olarak gösterilen Sinaloa karteline büyük bir darbe vurulduğunu açıkladı.

DÜNYADAKİ EN TEHLİKELİ UYUŞTURUCU KARTELİ

Garland açıklamasında, dünyadaki en tehlikeli uyuşturucu kartellerinden biri olarak görülen Sinaloa kartelinin iki kurucusundan biri olan Ismael Zambada Garcia ile diğer kurucusu "El Chapo"nun oğlu Lopez'in Teksas'ın El Paso kentinde tutuklandıklarını ve önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacaklarını kaydetti.

ABD'nin en çok aranan uyuşturucu kaçakçılarından Sinaloa kartelinin önde gelen liderlerinden 28 yaşındaki Ovidio Guzman, 2023'ün Şubat ayında, Meksika'nın kuzeyindeki Culiacan kentinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış, eylül ayında ise ABD'ye iade edilmişti.

"El Chapo" lakaplı Joaquin Guzman ise ABD'nin New York eyaletinde görülen davada geçen yılın temmuz ayında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

2001 ve 2015'te Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçan Joaquin Guzman, en son Ocak 2016'da yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...