Tgrt Haber

Meloni ikinci sınavı da geçti, önünde engel kalmadı! Berlusconi Senato'ya geri döndü

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber, AA
27 Ekim 2022 07:18 - Güncelleme : 27 Ekim 2022 07:32
Fotoğraf: İHA

İtalya'da aşırı sağcı Giorgia Meloni'nin kurduğu 68. Hükümet, parlamentonun üst kanadı Senato’dan da güvenoyu aldı.

Fotoğraf: İHA

İtalya’da Giorgia Meloni​ 25 Eylül’deki seçimden zaferle çıkmıştı. Meloni liderliğindeki sağ ittifakın kurduğu koalisyon hükümeti​, resmen göreve başlaması için gereken parlamentodan güvenoyu alma şartının ikinci aşamasını da yerine getirdi.

Parlamentonun üst kanadı Senato Genel Kurulu'nda hükümet programını sunan Başbakan Meloni, gün boyu iktidar ve muhalefete senatörlerinin programa yönelik öneri ve eleştirilerini cevapladı.

Meloni ikinci sınavı da geçti, önünde engel kalmadı! Berlusconi Senato'ya geri döndü

Genel görüşmelerin ardından Senato Genel Kurulu'nda güven oylamasına geçildi. 200 sandalyeli Senatoda yapılan güven oylamasına, 199 senatör katıldı. Oylamada 79 "hayır" oyuna karşılık, 115 "evet" oyuyla Meloni hükümeti güvenoyu aldı. 5 senatör ise çekimser kaldı.

Bu sonuçla önce Temsilciler Meclisi'nden sonrasında da Senato'dan güvenoyu alan Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin, parlamentonun her iki kanadında da çoğunluğunu kanıtlamasıyla resmen göreve başlamasının önünde bir engel kalmadı.

İLK GÜVENOYUNU ALMIŞTI

İtalya'da yeni hükümeti kuran Başbakan Giorgia Meloni ve 24 bakanı, yemin ederek göreve başlamasının ardından ilk güvenoyunu almıştı. Meloni'nin hükümeti, parlamentonun 400 sandalyeli alt kanadı Temsilciler Meclisinde 389 milletvekilinin katılımı ile yapılan güven oylamasında, 154 "Hayır" oyuna karşılık, 235 "Evet" oyuyla güvenoyu alarak ilk sınavı geçmişti.

BERLUSCONİ SENATOYA DÖNDÜ

Öte yandan, 2013'te vergi kaçırdığına hükmedilen bir davada aldığı mahkumiyet nedeniyle o dönem Senato'dan ihraç edilen ve 6 yıl siyaset yasağı getirilen Forza Italia Partisi lideri Silvio Berlusconi, 9 yıl aradan sonra yeniden Senato'da partisinin sırasına döndü.

Meloni ikinci sınavı da geçti, önünde engel kalmadı! Berlusconi Senato'ya geri döndü

Berlusconi, Senato'da partisinin sırasından yaptığı konuşmada, güven oylamasında parçası oldukları hükümete destek vereceklerini ve sadakatle çalışacaklarını söyledi.

 

 

Kaynak: TGRT Haber, AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...