Tgrt Haber

İtalya'nın yeni lideri aşırı sağcı Meloni'den Müslüman gazeteciye tehdit

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2022 15:09 - Güncelleme : 03 Ekim 2022 16:32
İtalya'nın yeni lideri aşırı sağcı Meloni'den Müslüman gazeteciye tehdit

İtalya’da aşırı sağcı siyasetçi Giorgia Meloni, Müslüman bir gazeteciyi hedef aldı. Gazetecinin kendine yönelik yaptığı eleştirilere Meloni, “Umarım hakime de bana yönelttiğiniz suçlamaları açıklayabilirsiniz” şeklindeki tehdit dolu ifadelerle cevap verdi.

Geçtiğimiz hafta İtalya’nın Kardeşleri isimli siyasi partisiyle ülkesinde zafer elde eden aşırı sağcı siyasetçi Giorgia Meloni​, henüz hükümet kurulmadan skandal bir olaya imza attı. Meloni, Kudüs’te doğup büyüyen İtalyan gazeteci Rula Jebreal’ın kendisine yönelik sosyal medya hesabından yaptığı eleştirilere tehdit dolu açıklamalarla cevap verdi.

ELEŞTİRİYE TEHDİTLE CEVAP VERDİ

Müslüman gazeteci Jebreal’ın “Meloni babasının suçlarından sorumlu olmamalı ama o genelde bazı yabancıların işlediği suçları bütün mültecilere yayarak azınlıkları günah keçisi ilan ediyor” ifadeleriyle yaptığı eleştiriye Meloni, “Jebreal hanım, umarım hakime de bana yönelttiğiniz suçlamaları açıklayabilirsiniz” tehdit dolu ifadelerle cevap verdi.

MÜSLÜMAN GAZETECİYİ MAHKEMEYE VERMEKLE TEHDİT ETTİ

Jebreal’i mahkemeye vermekle tehdit eden Meloni’ye yakınları ve müttefikleri de destek verdi. Beş Yıldız Hareketi’nin lideri Giuseppe Conte de Jebreal’ın açıklamalarını temelsiz olarak yorumladı. Jebreal ise kendisine yöneltilen tehdit dolu ifadelere jet hızında cevap verdi. Jebreal, ”Bütün otokratlar kendilerine karşı olanları her zaman sindirmeye ve susturmaya çalışıyor” dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...