Tgrt Haber

Meloni ile dalga geçen gazeteciye 180 bin TL'lik ceza! İtalya'da ifade özgürlüğü krizi

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
18 Temmuz 2024 13:39 - Güncelleme : 18 Temmuz 2024 15:37
Meloni ile dalga geçen gazeteciye 180 bin TL'lik ceza! İtalya'da ifade özgürlüğü krizi

İtalyan mahkemesi, sosyal medyada İtalya Başbakanı Meloni'nin boyuyla dalga geçen bir gazetecinin 5 bin euro (180 bin TL) tazminat ödemesine karar verdi. Söz konusu olay, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde İtalya'nın 5 basamak gerileyerek 46. sıraya düşmesine neden oldu.

İtalyan basınına göre Milano'da bir mahkeme, bir gazetecinin sosyal medya paylaşımında kendisiyle dalga geçtiği gerekçesiyle İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'ye 5 bin euro (180 bin TL) tazminat ödemesine karar verdi.

Ekim 2021'de Giulia Cortese isimli başka bir gazeteciye daha sosyal medya platformu Twitter'da Meloni'nin boyu hakkında yaptığı ve “bedensel taciz” olarak tanımlanan şaka nedeniyle bin 200 euroluk (43 bin TL) ertelenmiş para cezası verilmişti.

MELONİ'YLE DALGA GEÇMEYE DEVAM ETTİ

Meloni, iki kadının sosyal medyada çatışmasının ardından yasal işlem başlattı. Yasal işlem sonrası gazeteci Giulia Cortese, sosyal medyadaki paylaşımında, “Beni korkutmuyorsun Giorgia Meloni. Ne de olsa sadece 1,5 metre boyundasın. Seni göremiyorum bile” diye yazdı. 

Meloni'nin avukatı başbakanın alacağı tazminatı hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı.

Meloni'nin boyu çeşitli medya sitelerinde 1,58 metre ile 1,63 metre arasında gösteriliyor.

İTALYA 5 BASAMAK GERİLEDİ

Gazetecilere karşı açılan çok sayıda dava, bu yıl Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde İtalya'nın beş basamak gerileyerek 46. sıraya düşmesine neden oldu.

Meloni gazetecileri mahkemeye verme konusunda yeni değil. İtalyan devlet yayın kuruluşu RAI'deki gazeteciler, Meloni hükümetinin çalışmaları üzerindeki “boğucu kontrolünü” protesto etmek için Mayıs ayında greve gitti.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...