Tgrt Haber

Menendez bildiğiniz gibi... Pile Yolu gerilimi sonrası Yunanları kışkırttı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
25 Ağustos 2023 12:23 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 12:33
Menendez bildiğiniz gibi... Pile Yolu gerilimi sonrası Yunanları kışkırttı

Türkiye'ye düşman tavırlarıyla bilinen ABD'li senatör Bob Menendez, Pile gerilimi sonrası Rum Kesimi'ni ziyarett ederken yine provokatif sözler sarf ettiattı. Türk askerini "işgalci" diyerek hedef alan Menendez'in sözleri Yunan medyasında manşetlere taşındı.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve New Jersey Senatörü Bob Menendez​, Kuzey Kıbrıs​ Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü arasında yaşanan gerilimin ardından Kıbrıs Rum Kesimi'nei dikkat çekici bir ziyaret gerçekleştirdi. Her fırsatta Türkiye​ karşıtı provokatif açıklamalarıyla bilinen Menendez, yine benzer içerikte açıklamalar yaparek Yunan medyasının gönlünü kazandı!

PROVOKE ETTİ MADALYAYI TAKTI

Ziyaretinde Rum Lider Nikos Hristodulidis ve Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Dimitriu ile bir araya gelen Menendez, Pile'de yaşanan gerilim konusunda beklendiği gbii Türk tarafını suçlayarak "Kabul edilemez bir saldırı" yorumunda bulundu. Türk askerlerine de dil uzatan Menendez, "Bugüne kadar 40 bin Türk askeri Kıbrıs Cumhuriyeti'nin yüzde 36'sını yasa dışı bir şekilde işgal ederek, burayı dünyanın en militarize yerlerinden biri haline getirdi" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Kıbrıs'taki toprakları ilhak edeceği yönünde akılalmaz bir iddiayı da ortaya atan Menendez, Rum yönetimine de uyarıda bulunarak "Tetikte olmalıyız, Erdoğan her an fikrini değiştirebilir" diye konuştu.

ABD'nin Kıbrıs'ın adalet, yeniden birleşme, barış ve güvenlik mücadelesinde desteklenmesinde önemli bir rol oynayacağına inandığını vurgulayan Senatör Menendez, Türk askerleri tamamen Ada'dan ayrılana kadar Kıbrıs için mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Yaptığı görüşmelerin ardından Başpiskoposluk Sarayı'na geçen ABD'li senatöre Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 3 Georgios tarafından 'Havari Barnabas Altın Madalyası' verildi.

YUNANLARIN KEYFİ YERİNDE

Menendez'in mesnetsiz ithamları Yunan medyasıda geniş yankı buldu. Gazete ve internet siteleri haberi manşetten görürken Türk düşmanı Menendez'in işgal uyarısında bulunup BM'yi göreve çağırdığını yazdı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...