Tgrt Haber

Merkel'den Rusya'ya Ukrayna tepkisi: En güçlü şekilde kınıyorum

25 Şubat 2022 15:53 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 16:32
Merkel'den Rusya'ya Ukrayna tepkisi: En güçlü şekilde kınıyorum

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgale tepki gösterdi. Olayı Soğuk Savaş sonrası Avrupa tarihinde bir dönüm noktası olarak nitelendiren Merkel, "En güçlü şekilde kınıyorum" dedi.

Rusya’nın Donbass’ta başlattığı askeri harekatın ardından savaşın 2. Gününde de bölgeden acı haberler gelmeye devam ediyor. Son verilere göre ölü sayısının 137, yaralı sayısının ise 300’den fazla olduğu bildirildi.

Putin'in saldırı emrinden sonra birçok ülkeninin lideri işgal girişimine tepki gösterdi. Bunlardan biri de eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'di.

ALMAN Haber Ajansı’nın (dpa) son gelişmelerle ilgili sorularını cevaplayan Merkel, “Rusya’nın giriştiği bu savaş, İkinci Dünya Savaşı’nın bitişinden bu yana Avrupa’nın tarihinde derin bir dönüm noktasıdır” dedi.

Rusya’nın tutumunun tamamen uluslararası hukuk ihlali olduğunu vurgulayan Merkel, “Bunun savunulacak hiçbir yönü yok. Bunu şiddetle kanıyorum” dedi.

PUTİN’İ DURDURMA GİRİŞİMİNE TAM DESTEK

Merkel, bu saldırının Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırı olduğunu da söyledi. Angela Merkel, federal hükümetin Avrupa Birliği (AB), ABD, G7, NATO ve Birleşmiş Milletler’deki (BM) müttefiklerle birlikte Putin’i durdurma girişimlerine tam destek verdiğini de söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...