Tgrt Haber

Merkel'den sığınmacılarla ilgili Türkiye'ye şaşırtan öneri

25 Ağustos 2015 06:04
Merkel'den sığınmacılarla ilgili Türkiye'ye şaşırtan öneri

Merkel Ürdün, Lübnan ve Türkiye’de sığınmacıların kaldığı kamplarda iyi bir yaşam sürdürmelerinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Avrupa'ya devam eden sığınmacı akını, Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ı harekete geçirdi. Berlin'de düzenlenen zirvede ortak çözüm yolları arandı. Merkel, Hollande ile Başbakanlıkta bir araya gelmeden önce burada konuğuyla açıklama yaptı. Başbakan Merkel, Avrupa Birliği (AB) içinde sığınmacı sorunlarına daha iyi çözümler bulmak için ortak bir mülteci politikasının geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE'DE İYİ BİR YAŞAM SÜRDÜRÜLMELERİ GEREKİYOR

Merkel, sığınmacılar konusunda AB içinde adil yük dağılımı gerçekleşmesi gerektiğini de yineledi.

İnsanların ülkelerinden kaçmalarına ilişkin sebeplerle de mücadele edilmesi gerektiğini belirten Merkel, Suriye’nin çevresinde, Ürdün, Lübnan ve Türkiye’de sığınmacıların kaldığı kamplarda iyi bir yaşam sürdürmelerinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

"AİLELER İÇİN BÜYÜK BİR İMTİHAN"

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da, burada Merkel ile mülteci konusunu görüşeceklerine işaret ederek, “Rakamlar, ardında bulunan trajediyi anlatmıyor. Bu, aileler için büyük bir yük ve imtihan” dedi.

Ülkelerin de sığınmacıları alma sorumluluğu bulunduğunu belirten Hollande, mültecileri kabul etme konusunun Almanya ve Fransa için ne anlama geldiğini bildiğini kaydetti.

“Bu sorumluluk sadece bir ülkeye verilemez” diyen Hollande, tüm Avrupa ülkelerinin bunu üstlenmesi gerektiğini kaydetti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...