Tgrt Haber

Mermer fabrikası değil cephanelik! Karabağ'daki depodan çeşit çeşit silahlar çıktı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Eylül 2023 11:40 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 12:08

Yasa dışı silahlı Ermeni güçlerinin terk ettiği Karabağ'da bir mermer fabrikasının deposunda çok sayıda tanksavar füze, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçı gruplar ateşkes kararı sonrasında silahlarını teslim ederken, Azerbaycan tarafının bölgede tarama faaliyetleri sürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’da kaçak faaliyet gösteren bir mermer fabrikasının deposunda silah​ ve mühimmat​ bulunduğu bildirildi. 

 mermer fabrikasının deposunda silah ve mühimmat bulundu

Mermer fabrikasının askeri amaçlı kullanıldığı vurgulanan açıklamada, yapılan incelemeler sonucunda söz konusu firmanın tesislerindeki depoda çok sayıda tanksavar füzeleri, silah ve mühimmatın ele geçirildiği aktarıldı.

ERMENİSTAN​'IN PROVOKASYONLARI

44 günlük 2. Karabağ Savaşı sonrası, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde rejimin attığı adımlar tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. Sözde rejim son günlerde kontrolündeki topraklarda Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetleri, sabotaj girişimleri gibi bir dizi provokasyonlarda bulunmuştu.

Ermeni silahlı gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmaya, arazilere mayın döşemeye devam etmişti.

Mermer fabrikası değil cephanelik! Karabağ'daki depodan çeşit çeşit silahlar çıktı

ANTİTERÖR OPERASYONU

Ermenistan'ın bu hukuk bilmez hareketlerine Azerbaycan'ın cevabı gecikmedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, antiterör operasyonunda siviller ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığı, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiği bildirilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...