Tgrt Haber

MI5'den Almanlara işbirliğini bitirme tehditi

05 Şubat 2015 15:56
MI5'den Almanlara işbirliğini bitirme tehditi

İngiliz İstihbarat Servisi, Alman Federal Dış İstihbarat Teşkilatı ile işbirliğine son verme tehdidinde bulunduğu iddia edildi.

İngiliz İstihbarat Servisi (MI5)'in, Alman Federal Dış İstihbarat Teşkilatı (BND) ile işbirliğine son verme tehdidinde bulunduğu iddia edildi. "Focus" dergisinin internet sayfasında yayımlanan haberde, İngiliz istihbaratının, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Almanya'daki dinleme faaliyetlerini araştırmak için Federal Meclis’te (Bundestag) kurulan NSA Araştırma Komisyonu’nda Alman ve İngiliz istihbarat servisleri arasındaki gizli detayların sızmasından endişelendiği ve bu nedenle BND ile işbirliğine son verme tehdidinde bulunduğu ifade edildi.
Anayasa Koruma Dairesi'nden ismini vermek istemeyen bir üst düzey yetkilinin, "İngilizlerin düşman telsizlerini dinleyerek elde ettiği bilgiler olmasa kör oluruz" dediği kaydedilen haberde, BND Başkanı Gerhard Schindler'in, NSA Araştırma Komisyonu üyelerine İngiliz istihbaratıyla yaşanan gerginliği aktardığı bilgisi de yer aldı. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...