Tgrt Haber

Ege'de sular ısınıyor: Yunan Başbakan Miçotakis’ten Cumhurbaşkanı Erdoğan tek kelimelik cevap!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
11 Eylül 2022 13:25 - Güncelleme : 11 Eylül 2022 13:31
Ege'de sular ısınıyor: Yunan Başbakan Miçotakis’ten Cumhurbaşkanı Erdoğan tek kelimelik cevap!

Atina ile Ankara arasındaki gerginlik gün geçtikçe tırmanırken Yunanistan Başbakanı Miçotakis açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerine Yunan başbakan tek kelime ile cevap verdi.

Yunanistan’ın Ege’deki adaları silahlandırması ile tırmanan gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Yunan güçleri tarafından ticariye gemiye uluslararası sularda taciz ateşi açılması sonucunda gözler bir kez daha bölgeye çevrildi.  Onlarca kez Türkiye’ye yönelik hava sahası tacizinde bulunan Yunanistan, bununla da yetinmeyip ayrıca Türkiye’yi NATO’ya şikayet etti. Türkiye​ elindeki belgeler ile birlikte NATO’nun kapısını çalarak iki yüzlü tutuma karşı net bir tavır alınmasını talep etti.  Dünyanın gelişmeleri yakından takip ettiği bölgede Yunan başbakandan yeni bir açıklama geldi.

MİÇOTAKİSTAN’TEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi hatırlatma ile birlikte “Bir gece ansızın gelebiliriz” sonrasında Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Erdoğan ve Türkiye’ye yeni mesaj geldi. Miçotakis Ankara ile yaşanan gerilimi değerlendirdi ve ülkesinin uluslararası hukuka bağlı olduğunu öne sürdü.

Miçotakis, Erdoğan’ın Yunanistan’ı hedef alan ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ ile başlayan sözlerine de değinirken, tek kelime ile ‘hayır Sayın Erdoğan’ dedi.

FRANSA VE ABD’YE SIĞINDI

Miçotakist’in açıklamaları sonrasında katılımcılar uzun süre ayakta alkışladı. "Ege'nin diğer tarafından tehditlerle karşılaştıkarını" savunan Miçotakis, Batı ve Afrika'dan Asya ve Arap dünyasına kadar birçok ülkeyle müttefik bağlarına sahip olduklarını söyledi. Açıklamasında Miçotakis, "Bunların arasında elbette daha önemlileri stratejik savunma anlaşmaları yaptığımız Fransa ve ABD." ifadesini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yasemin11 Eylül 2022 14:56

Kabuk bağlamış yarayı kaşımasın

Sonraki Haber Yükleniyor...