Tgrt Haber

Miçotakis'ten hadsiz Kıbrıs sözleri: Harita paylaşarak Türkiye'ye işgalci dedi

20 Temmuz 2023 11:51 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 12:15
Miçotakis'ten hadsiz Kıbrıs sözleri: Harita paylaşarak Türkiye'ye işgalci dedi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümünde skandal ifadeler kullandı. Miçotakis haritalı paylaşımında Ada'nın Türkiye tarafından 'işgale' uğradığını savundu.

Kıbrıs​'taki Rum zulmünü sona erdiren ve Ada'daki Türkleri özgürlüğe kavuşturan Kıbrıs Barış Harekatı​'nın üzerinden 49 yıl geçti. Türkiye​'de ve Yavru Vatan'da gururla yad edilen bu tarihi gün Ege'nin karyı kısıyında ise matem günü olarak anılıyor. Yunanistan​ Başbakanı Kiryakos Miçotakis de KKTC​'ye özgürlük getiren harekatın yıl dönmünde skandal bir haritaya ve ifadelere yer verdiği bir paylaşımda bulundu.

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1681932269634695168

Kıbrıs'ın 49 yıl önce "Türk işgaline uğradığı" şeklinde sözler sarf eden Miçotakis, "Unutmuyorum, sloganı güncel ve aktif olmaya devam ediyor" dedi. Hem Türkiye hem de KKTC ile ilgili suçlamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı, sosyal medya paylaşımında "Gerçek, unutulmaya boyun eğmeyi reddetmek demektir. 21. yüzyıl, topraklarında işgal ordusu bulunan, bölünmüş bir Avrupa ülkesine müsamaha göstermez" ifadelerini kullandı.

BİR PAYLAŞIM DA DENDİAS'TAN

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Ada'da tek çözümün "Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti'nin İki Bölgeli İki Toplumlu Federasyonu" olduğunu iddia ederken, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da Miçotakis'in açıklamalarını paylaştı.

Diğer yandan Savunma Bakanı Dendias'tan da benzer bir paylaşım geldi. Barış harekatını "işgal" diye nitelendiren Dendias, "Yunanistan unutmaz" ifadelerine yer verdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...