Tgrt Haber

Miçotakis'ten Netanyahu'ya yardım eli: İsrail'e gerçek bir dost olarak geldim

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Ekim 2023 20:54 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 21:16
Miçotakis'ten Netanyahu'ya yardım eli: İsrail'e gerçek bir dost olarak geldim

İsrail'e yardım eli uzatan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Kudüs’te Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Miçotakis, "Buraya sadece bir müttefik olarak değil, gerçek bir dost olarak da geldim" dedi.

Hamas​'ın "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Gazze​'yi topyekün ablukaya alan İsrail ordusunun son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 400'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Bölgede çatışmalar 17'inci gününde de devam ederken İsrail’e desteklerini esirgemeyen Avrupalı liderlerin Başbakan Binyamin Netanyahu’ya ziyaret turu devam ediyor.

MİÇOTAKİS, NETANYAHU​ İLE GÖRÜŞTÜ

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, bugün Kudüs'te Netanyahu ile görüştü. Maximos Malikanesi’nde herhangi bir duyuru yapılmadan gerçekleştirilen ikili görüşmeye ilişkin henüz ayrıntılı bilgi verilmedi.

'SİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Miçotakis görüşme sonrası yaptığı açıklamada, İsrail'e sadece bir müttefik olarak değil, gerçek bir dost olarak da geldiğini belirterek, "Sizi desteklemeye devam edeceğiz. Desteğimize, yardımlarımıza güvenebilirsiniz" dedi.

İSRAİL-FİLİSİTN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla başlattığı operasyona karşı İsrail savaş ilanı verdi.

Gazze'deki Filistin​ Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 55'i çocuk, 1119'u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişinin öldüğünü, 15 bin 273 kişinin yaralandığını duyurdu.

Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 19’u Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 23 gazeteci hayatını kaybetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...