Tgrt Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten deprem yorumu: Derin bir üzüntü içindeyiz

21 Şubat 2023 10:51 - Güncelleme : 21 Şubat 2023 11:20

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüşen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle derin bir üzüntü içinde olduklarını kaydetti. Depremin Türk ve Yunan halkları arasındaki derin bağı kanıtladığını söyleyen Miçotakis, "Önemli ve büyük siyasi sorunlarımız olabilir ancak halklarımız arasında bağlarımız var. Umarım, ilişkilerimizi iyileştirmemiz ve bu manevi bağ üzerine inşa etmemiz için bir fırsat oluşacaktır" dedi.

ABD​ Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Yunanistan​ Başbakanı Kiryakos Miçotakis​, Atina'da görüştü. Görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan Blinken, ABD ve Yunanistan arasındaki Stratejik Diyalog sürecinin 4'üncü turunun başlangıcı vesilesiyle Atina ziyaretini gerçekleştirdiğini ifade etti. Blinken, Yunanistan'ın bölgede, enerji, çevre ve Batı Balkanların Avrupa Birliği (AB) üyeliği gibi konularda izlediği politikadan ABD'nin memnun olduğunu da sözlerine ekledi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten deprem yorumu: Derin bir üzüntü içindeyiz

ABD'li Bakan Blinken, bu sürecin ikili düzeyde ilişkileri güçlendirdiğini kaydetti.

MİÇOTAKİS: YARDIM GÖNDEREN İLK ÜLKEYDİK

Blinken'in Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyareti anımsatan Miçotakis, "Komşumuzu vuran bu insani felaket nedeniyle hepimiz derin bir üzüntü içindeyiz. Yardım etmek için arama kurtarma ekibini gönderen ilk ülkeydik" diye konuştu.

'DOĞU AKDENİZ'DEKİ İSTİKRAR İÇİN FAYDALI OLACAK'

Miçotakis, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin Türk ve Yunan halkları arasındaki derin bağı kanıtladığını belirterek "Önemli ve büyük siyasi sorunlarımız olabilir ancak halklarımız arasında bağlarımız var. Umarım, ilişkilerimizi iyileştirmemiz ve bu manevi bağ üzerine inşa etmemiz için bir fırsat oluşacaktır, ki bu iyileşmenin genel olarak Doğu Akdeniz'deki istikrar için faydalı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

ÇİPRAŞ İLE DE GÖRÜŞEBİLİR

Blinken'ın Miçotakis görüşmesinin ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak'ın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras ile görüşmesi öngörülüyor.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...