Tgrt Haber

Midilli’de orman yangını! Yerleşim yerlerine sıçradı, tahliyeler başladı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Temmuz 2022 11:49 - Güncelleme : 24 Temmuz 2022 11:54
Midilli’de orman yangını! Yerleşim yerlerine sıçradı, tahliyeler başladı

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda çıkan orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı. Vatera bölgesinde alevler nedeniyle halk tahliye edilirken bölgeye giden Türk balıkçıları gerek duyulması halinde tahliye çalışmalarına yardımcı olacak.

Yunanistan​ orman yangınını söndürmek için büyük mücadele ediyor. Dün Midilli Adası’nda çıkan yangına ikinci günde de müdahalede bulunan ekiplere bölge halkı yardımcı oluyor. Vatera bölgesinde yayılmaya devam eden alevlere karşı amansız mücadele sürerken uzun kumsalı ile ünlü olan bölgede birçok ev alevlere teslim oldu.

HALK TAHLİYE​ EDİLDİ

Yangın tehdidi nedeniyle daha önce tahliye edilen evlerde kimsenin bulunmaması muhtemel can kaybını önlendi.  İtfaiye ekipleri yangın söndürme çalışmalarına 81 itfaiyeci, 20 araç, 6 uçak ve helikopter ile askeri birliklerin katıldığını söyledi. Alevlerin şu ana kadar kontrol altına alınamadığını belirten itfaiye​ yetkilileri, yangının adanın diğer bölgelerini tehdit etmediğini bildirdi.

TÜRK BALIKÇILAR BÖLGEYE GİTTİ

Ada halkı, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye gelmeden Türk balıkçıların olay yerine ulaştığını ve gerek duyulması halinde muhtemel tahliye çalışmalarına yardımcı olacaklarını belirttiklerini söyledi. Yunanistan’da şu an 50’den fazla orman yangınına müdahale ediliyor. Ülkenin birçok noktasında 43 dereceye kadar çıkan hava sıcaklığı orman yangınlarını tetikliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Oğuz Sezen25 Temmuz 2022 14:12

Ağaç orman yakmak günahtır... ağacın TÜRK.YUNAN.İ OLMAZ...

Sonraki Haber Yükleniyor...